Finder knækket pil fra stenalderen

Arkæologer har fundet den nederste del af en knækket pil fra stenalderen ved Rødbyhavn. Pilen ser ud, som om den var helt ny.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En knækket pil - men stadig med pilespids, klæbemasse og snor omkring pilespidsen er blevet fundet ved de store arkæologiske udgravninger ved byggepladsen for Femern-forbindelsen.

Det oplyser Museum Lolland-Falster i en pressemeddelelse.

Omtrent de første 10 centimeter af pilen er bevaret – og selvom de bevarede dele af pilespidsen er knækket i to dele, så er de utrolig godt bevaret.

Spidsen er således intakt med pilespids og bevaret klæbemasse og surring - noget som kun er fundet enkelte gange før. Selvom pilespidsen har ligget flere tusind år på havbunden, så er selv pilens hvide farve i træet bevaret, viser billeder af fundet.

Bevarede fiskeredskaber så gode som i dag

Udgravningen har også afsløret velbevarede fiskeredskaber fra stenalderen – nemlig fiskelyster, der bruges til at stange fisk med.

For første gang kan man nu sige med sikkerhed, at fiskeredskabet fra stenalderen er opbygget ligesom fiskeredskabet også er i moderne tid.

Fundet er dermed med til at bekræfte en række teorier om livet i stenalderen.

- Det er ret fantastisk, at vi har gjort et fund, der kan være med til at bevise en gammel teori, fortæller Søren Anker Sørensen, arkæolog ved Museum Lolland-Falster.

Hvis du selv har lyst til at se udgravningen, så holder museet såkaldt åben udgravning lørdag. Læs mere om det her.

 


Nyhedsoverblik