Fik nej til at stille havemøbler op

Reglerne for strandbeskyttelse er så skrappe, at der bliver sagt nej til selv små tiltag. Det går ud over borgerne, og en professor kalder praksis forrykt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Havemøbler på et fællesareal ved Rørvig er mere end reglerne for strandbeskyttelse tillader. Her har har ejerne af fællesarealet søgt om tilladelse til at opstille havemøblerne, men Naturstyrelsen afviste at give dispensation til det.

Ved Lovns Bredning i Limfjorden har Anna Solveig Rosengreen fået besked på af Naturstyrelsen, at hendes terrasse ved slægtsgården samt højbedet er ulovligt opført, fordi begge dele ligger inden for strandbeskyttelseszonens 300 meter fra vandkanten. Det skriver Jyllands-Posten.

Ude af proportioner

Anna Solveig Rosengreen føler sig krænket og latterliggjort, og Peter Pagh, der er professor i miljøret ved Københavns Universitet, er lige så hovedrystende over for reglerne.

- Styrelsens praksis er fuldstændig forrykt, og man mangler i den grad proportioner i afgørelserne. I dag kan du reelt sidde på en bænk og få at vide, at du ødelægger miljøet, mens du samtidig kan iagttage en 150 meter høj vindmølle, der har fået lov til at stå lige i vandkanten, siger han til avisen.

En glidebane at sige ja

I Naturstyrelsens afdeling "Det Åbne Land" forsvarer fungerende chef, Lena Kongsbach, dog proceduren.

- Jeg kan godt forstå, at nogle borgere kan synes, at det er ude af proportioner, hvis der bliver sagt nej til en bænk eller en bålplads, men vi administrerer altså i overensstemmelse med lovgivningen, der ikke alene siger, at strandbeskyttelseslinjen skal administreres restriktivt, men meget restriktivt, fordi det er en forbudszone, siger Lena Kongsbach, der tilføjer, at det kan blive en glidebane at sige ja til for eksempel en terrase, fordi andre så vil have det samme, og at man derfor er nødt til at se tingene i et større perspektiv.
 


Nyhedsoverblik