Femern-polemikken fortsætter

Tyskere vil demonstrere imod den, SF mener at den er forældet og S vil bygge job-centre på grund af den. Politikerne er begyndt at røre på sig op til Lolland Kommune og Fonden Femern Bælt Forums konference på torsdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Når Lolland Kommune torsdag er vært for en konference om den faste forbindelse over Femern Bælt, vil en gruppe tyske bromodstandere være på plads. Bevæbnet med løbesedler på dansk vil de demonstrere foran feriecentret Lalandia, hvor konferencen finder sted.

Broen er levn fra den kolde krig
Men det er ikke kun tyskerne, der er oppe i gear i disse dage. SF benytter lejligheden til at komme med et alternativ til broen over Femern.

De mener at broen har været så længe undervejs, at den for længst har overlevet sig selv, og at der i dag er mere logik i at sigte mod Berlin.

Partiet foreslår derfor, at der sættes undersøgelser i gang med henblik på at bygge en forbindelse fra Gedser til enten Rostock eller Warnemünde.

- Det er en forbindelse som nemt vil kunne blive koblet til de tyske jernbaners hovedlinjer. SF ser gerne Gedserforbindelsen suppleret med en godsterminal i Køge og en kraftig forbedring af banen Køge-Haslev-Næstved, skriver partiet i en pressemeddelelse.

Jobcentre til Lolland
Vibeke Grave, der er folketingsmedlem for socialdemokraterne, har en helt anden vinkel på den kommende bro. 

- Statsministeren sagde i sin åbningstale, at væksten i Danmark blandt andet skal sikres ved at tiltrække arbejdskraft fra udlandet. Beskæftigelsesministeren er nu kommet med en plan for, hvordan dette i praksis skal ske. Det foreslås blandt andet, at der skal oprettes 3 særlige jobcentre til at rekruttere den nødvendige udenlandske arbejdskraft. Jeg finder det oplagt, at et af disse jobcentre placeres i Lolland Kommune sammen med jobformidlingen for anlægget af broen til Femern, mener Vibeke Grave (S), MF.


Nyhedsoverblik