FC Vestsjælland tævede OB

Rasmus Festersen og Apostolos Vellios sikrede FC Vestsjælland tre meget vigtige point i Odense.

FC Vestjælland holder liv i det spinkle håb om at undgå degradering til den næstbedste fodboldrække.

Michael Hansens tropper vandt tirsdag aften med 2-1 i Odense over OB, og dermed er afstanden mellem de to hold på hver sin side af nedrykningsstregen reduceret til syv point.

OB's træner Ove Pedersen havde på forhånd kaldt opgøret en "seks-point-kamp", men det var de sjællandske gæster, der spillede, som om livet stod på spil.

Fynboerne kunne end ikke profitere af, at de fik en perfekt start på kampen, da Thomas Dalgaard på ægte centerforward-manér scorede sit første mål i den stribede trøje.

Den tidligere superligatopscorer kastede sig efter blot fire minutter frem og sendte bolden i nettet efter et nydeligt opspil af Rasmus Falk og Mikkel Desler.

Men det gode udgangspunkt betød ikke, at OB satte sig på spillet derefter.

I lange perioder var det gæsterne, der havde mest facon over angrebsspillet, og vestsjællænderne forsøgte hele tiden at udnytte, at OB spillede med tre mand i bagkæden og dermed var sårbare over kanterne.

Rigtigt farligt nåede det dog ikke at blive i første halvleg, men til gengæld skulle der ikke gå lang tid i anden, før udligningen faldt.

OB's forsvarskæde og specielt Lasse Nielsen kan ikke være tilfreds med den situation, hvor OB'erne lod sig overliste af en simpel høj bold, så Rasmus Festersen fem minutter efter pausen kunne score sit holds første mål i en måned.

Og bare otte minutter senere var den gal igen i hjemmeholdets rystende usikre forsvar. Lasse Nielsen forsøgte at heade væk, men sendte i stedet bolden ind i farezonen, og så kunne Festersen servere bolden for en fri Apostolos Vellios.

Da øjnede gæsterne de første point i 2015 og den første sejr siden slutningen af oktober, mens hjemmepublikum i den fynske hovedstad virkede mere og mere frustreret over begivenhederne.

Ove Pedersen sendte i Vladimir Dvalishvili endnu en midterangriber i aktion, men alligevel var det småt med farlige situationer, og så endte det med jublende vestsjællændere i Odense.

Begge hold skal spille på udebane i den kommende weekend. FC Vestsjælland skal til Randers på lørdag, mens OB får fornøjelsen af FC Nordsjælland på kunstgræsset i Farum.