FC Vestsjælland i pokalfinalen

Det holdt hårdt, men FC Vestsjælland er klar til pokalfinalen med samlet 2-1 over Sønderjyske.

For en uge siden skaffede FC Vestsjælland et perfekt udgangspunkt for at spille sig i pokalfinalen, da det i den første af to semifinaler mod Sønderjyske blev til en 2-0-sejr på eget græs.

Onsdag gjorde holdet arbejdet færdigt med hiv og sving, da FC Vestsjælland slap fra Sønderjyske med et 0-1-nederlag. Dermed er vestsjællænderne i finalen med samlet 2-1.

Sjællænderne fik ellers en skrækkelig start på kampen, hvor Sønderjyske kom aggressivt ud, og allerede efter fem minutter bragte hjemmeholdet sig i front.

Marvin Pourie spillede bolden ind i feltet til Johan Absalonsen, som tog den med og afsluttede tæt på baglinjen. Thomas Mikkelsen i FCV-målet så ikke alt for heldig ud, da bolden fik lov til at trille ind i det lange hjørne.

1-0 til hjemmeholdet, og så var der ellers lagt op til en intens fight.

Der blev da også skabt chancer i resten af første halvleg, men begge hold havde svært ved at blive rigtigt farlige, og dermed blev det ved den ene scoring i de første 45 minutter.

Forventede fansene, at hjemmeholdet ville komme blæsende ud i jagten på 2-0-målet fra starten af anden halvleg, blev de skuffede.

Sønderjyderne var meget påpasselige med ikke at lukke det mål ind, som kunne gøre missionen om at booke finalebillet umulig.

Men efter 10 minutter var Sønderjyske alligevel tæt på, da Silas Songani bragede et forsøg på overliggeren.

Herfra var det meget småt med chancer i begge ender, og vestsjællænderne var dygtige til at tage tempo ud af kampen og vinde masser af tid på dødbolde.

Sønderjyske virkede slidte, og holdet formåede slet ikke at få lagt pres på gæsterne, førend i de sidste fem minutter, hvor Thomas Mikkelsen blandt andet leverede en kanonredning på et skud fra Pierre Kanstrup.

FC Vestsjælland holdt stand til sidst, og holdet er nu klar til pokalfinalen for første gang i klubbens historie.

I finalen 14. maj skal FC Vestsjælland møde enten FC København eller Esbjerg, som spiller semifinale torsdag. Det første opgør i København mellem de to klubber endte 1-1.