Familiefejde var årsag til kioskbrand

Foto: TV ØST

En 40-årig mand blev onsdag dømt for sin medvirken til kioskbranden ved Naksov Banegård tidligere på året. I retten forklarede han, at motivet var en familiestrid om penge.

Den 40-årige forklarede i retten at han det var pengemangel, der fik ham til at sætte ild til banegårdskiosken i Nakskov i marts. Hans svoger, som er forpagteren af kiosken, foreslog nemlig selv, at de skulle sætte ild til kiosken for at få forsikringspenge. Det skriver folketidende.dk.

 

Den 40-årige driver pizzaria og kiosk i Søllested med sin søster, men da hun ikke ville betale lige så stor en andel af regningerne som han selv, blev forholdet dårligt mellem dem.

Den 40-årige havde fået brev fra inkasso på grund af mange ubetalte regninger. Men så kom søsterens mand med et løsningsforslag:

 

- Vi snakkede ikke sammen, men så en dag hilste min svoger, fortalte Safir Ahmed i retten.
Han forklarede, at svogeren, der også er blevet sigtet, foreslog, at man kunne sætte ild på hans kiosk for at få forsikringssummen.

 

Den opgave lovede den 40-årige, at han ville tage sig af, eller at han ville få én til det. En 37-årig bekendt meldte sig til opgaven og bad om 5.000 kroner for at gøre det.

Den 40-årige fik to års fængsel og en betinget udvisning af landet for sin medvirken til banegårdsbranden i Nakskov 21. marts i år - med en prøvetid på to år på grund af sin store tilknytning til Danmark

 

Læs også relaterede artikler:
Brand på Nakskov Banegård
36-årig anholdt for brand

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App