Færre huse i regionen ryger på tvang

Det er især villaer og rækkehuse på Lolland, der oplever et fald i antallet af tvangsauktioner, viser nye tal fra Realkreditforeningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det begynder at lysne for antallet af huse, der ryger på tvang i regionen. Nye tal fra Realkreditforeningen viser, at der i årets fire første måneder skete et fald for tvangsauktioner i regionen.

Over hele landet blev der gennemført 729 villaer og rækkehuse mod 920 stykker i samme periode sidste år. Og det ser især ud til at gå i den rigtige retning i både Guldborgsund, Lolland og Vordingborg Kommune.

Bedst ser det ud på Lolland, hvor der i årets første fire måneder i 2013 var 53 tvangsauktioner. I samme periode i år har der været 45 stykker og altså otte tvangsauktioner mindre.

-          Det danske boligmarked er stærkt differentieret med meget store forskelle på boligmarkedet i og omkring de store byer og de øvrige dele af landet. Tallene for tvangsauktioner viser da også, at det i visse områder er særdeles vanskeligt at få boligmarkedet op i gear. Men vi kan glæde os over, at kommuner som Guldborgsund og Lolland, som har haft særdeles mange tvangsauktioner, begge oplever et markant fald i antallet af tvangsauktioner fra januar-april 2013 til samme periode i år, siger Realkreditforeningens direktør, Karsten Beltoft.

I Guldborgsund har de haft otte færre tvangsauktioner og i Vordingborg er tallet gået ned med seks.

-          Nu skal man være varsom med at tolke på få måneders tal, men der har i den seneste tid vist sig flere små tegn på bedring – både i relation til samfundsøkonomien og boligmarkedet. Ud over faldet i tvangsauktioner ser vi blandt andet, at realkreditinstitutterne de seneste år næsten har halveret deres beholdning af overtagne ejendomme, restancerne er faldende og ejendomspriserne stigende. Det tyder alt sammen på, at vi går imod lidt lysere tider på boligmarkedet, siger Karsten Beltoft.

 


Nyhedsoverblik