Få tre brød - betal for ét

Prisen på brød er steget langt mere end andre fødevarer de sidste to år. Men husholdningslærer Kim Petersen kan spare dig for mange penge, når du køber brød.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En opskrift på lækkert franskbrød

Husholdningslærer Kim Petersen fra Husholdningsskolen i Sorø fortæller, at alle kan lære at lave deres opskrift.

- Det er så nemt som at klø sig på maven, siger Kim Petersen. Han forklarer, at man kan få tre brød for, hvad det koster at købe et brød i supermarkedet.

- Og så har jeg regnet alle udgifter med. Også hvad det koster at varme ovnen op, siger han.

Her giver her opskriften på, hvordan man laver et nemt franskbrød:

Du skal bruge 500 gram mel, 3 dl vand, 25 g gær, en teskefuld salt og ½ dl madolie.

Opløs gæren i vandet. Så hælder du olie og salt i. Og til sidst kommer du melet i.

Ælt det hele sammen.

Så kan du slappe af. Brøddet skal stå og hæve et lunt sted i 40 minutter.

Form dejen til et brød.

Lad det efterhæve i 5 minutter.

Bag brøddet ved 200 grader i 20 minutter.

Så er der lækkert frisklavet brød. Velbekommen.

Prisen på brød er steget langt mere end andre fødevarer de sidste to år. Og nu er der udsigt til at brøddet bare bliver endnu dyrere.

- Supermarkeder og bagerierne har de sidste år taget store overpriser på brød. Det går ud over forbrugerne, siger seniorrådgiver Henning Otte Hansen fra Fødevareøkonomisk Institut ved Københavns Universitet til TV2 ØST.

Prisen på et almindeligt brød er skudt i vejret med 4-5 kroner - de sidste to år. Det er langt mere end alle andre madvarer. Eksperten mener, at forbrugerne er gidsler i situationen.

- Vi køber brød uanset, om det koster 20 kroner eller 30 kroner. På den måde er forbrugerne et gidsel for overpriserne, siger Henning Otte Hansen.

Og det bliver værre endnu. Priserne vil stige igen henover det næste halve år. Her er ekspertens råd til danskerne.

- Man kan med stor fordel bage sit eget brød og undgå overpriserne, siger seniorrådgiveren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nyhedsoverblik