EU giver Danmark lov til at støtte udfordrede regioner

EU-Kommissionen godkender onsdag et kort over danske områder, som må modtage regionalstøtte fra staten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Sønderborg, Vordingborg og Odsherred Kommune har onsdag fået lov af EU-Kommissionen til at få del i Danmarks regionalstøtte, fordi det er områder med ekstra udfordringer.

27 danske øer og Bornholm samt Tønder Kommune og Lolland er allerede på Danmarks kort over områder, som må få statsstøtte til at kunne investere i virksomheder, som kan udvikle regionerne.

Konkurrencekommissær Joaquín Almunia skriver i en pressemeddelelse, at det kan give vækst i de områder.

- Danmarks nye regionale støttekort giver nationale og lokale myndigheder mulighed for at yde støtte til investeringer, hvor der er brug for det, især i områder som undergår store strukturelle omvæltninger, siger han.

Regioner i medlemslandene, som kvalificerer sig til at kunne få statsstøtte, kan være øer eller andre områder med regionale handicap, som er dårligt stillede enten i forhold til EU's gennemsnit eller det nationale gennemsnit.

Statsstøtten skal gøre områderne bedre rustede til selv at tackle de regionale skævheder.

I områderne, som må få bevilget regionalstøtte, har 444.082 danskere adresse, hvilket svarer til 7,9 procent af Danmarks befolkning.

Det er Erhvervs- og Vækstministeriet, der har udpeget blandt andre Sønderborg Kommune til at være under stor strukturel forandring. Derfor er de støtteberettigede ifølge EU-Kommissionen.

Retningslinjerne lægger også et loft for, hvor meget staten må investere i de enkelte virksomheder i regionerne.

Den maksimale støtte, der kan blive givet til investeringsprojekter, som gennemføres af store virksomheder, er 10 procent af de samlede investeringsomkostninger, skriver kommissionen. For små- og mellemstore virksomheder kan denne procentsats godt blive højere.

Støtten må gives mellem juli 2014 og december 2020.

/ritzau/


Nyhedsoverblik