Erhvervslivet hilser flygtninge velkommen

I både Lolland og Odsherred Kommuner er erhvervslivet klar til at tage flygtninge ind og give dem en chance, og det handler ikke kun om at hjælpe dem. Samarbejdet kan blive givtigt begge veje, lyder det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Selvom flygtningedebatten de seneste uger har raset, så er der flere kommuner i landet, der i den grad hilser immigranterne velkommen.

Det skriver DR P4 Sjælland.

I Odsherred har man eksempelvis haft stor succes med, at få det lokale erhvervsliv til at tilbyde såkaldte sprogpraktikpladser til de flygtninge, der allerede går i sprogskole.

- Ingen af de virksomheder, som jeg har været i kontakt med, har sagt nej, når jeg har efterspurgt en praktikplads til flygtningene. De har derimod sagt: "Kom med dem. Lad os prøve. Vi har et medansvar for vores samfund, siger Niels Gundersen, der er erhvervschef i Odsherred Erhvervsråd.

Borgmester: Vi skal hjælpe flygtningene

Også i Lolland Kommune har man mødt opbakning fra erhvervslivet. Her er flere af flygtningene blevet tilbudt regulere job. Derfor er kommunen og arbejdsgiverne klar til at give endnu flere en chance, siger borgmesteren i Lolland Kommune.

- For det første skal vi jo hjælpe de flygtninge, der har brug for hjælp. Men blandt de syrere, som jeg har mødt indtil nu, ser jeg altså også en potentiel arbejdskraft for det danske samfund, siger Holger Schou Rasmussen til radiostationen.

Han mener nemlig, at de nye flygtninge fra Syrien kommer med samme gåpåmod, som de tusinder af mennesker, der i 1990'erne blev sendt på flugt fra krigen i Eksjugoslavien.

- Det virker som om, at syrerne er godt skolet. De ved udmærket godt, at de skal have efteruddannelse og undervisning i dansk. Men de ved også godt, hvordan man passer et arbejde. Der er masser af gåpåmod, siger borgmesteren i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen.

Odsherred er klar

I Odsherred er man heller ikke i tvivl om, at de syriske flygtninge vil være til gavn for samfundet. Af samme grund er erhvervschefen heller ikke bleg for at sige, at der nok skal være nye sprogpraktikpladser i fremtiden.

- Jeg er helt overbevist om, at når vi spørger virksomhederne, om der er nogen der kan bruge nogle friske unge mennesker, så vil de sige ja tak, siger Niels Gundersen, der er erhvervschef i Odsherred Erhvervsråd, til DR P4 Sjælland.

Det er endnu ikke afgjort, hvor mange flygtninge, der kommer i hver enkelt kommune.


Nyhedsoverblik