Eksperter: dyrt at flytte forskningscenter

DTU vil flytte det veterinære forskningscenter på øen Lindholm til Lyngby. Men ifølge eksperter vil det koste samfundet dyrt og betyde at forskningen bliver sat tilbage.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Danmarks Tekniske Universitets (DTU) beslutning om at flytte Veterinærinstituttets afdeling for virusforskning væk fra øen Lindholm i Stege Bugt vækker ikke begejstring hos den tidligere direktør. Det skriver Information i dag.

Den tidligere direktør på Lindholm Søren Alexandersen mener ikke, at der kan spares penge ved at flytte forskningscenteret.

- Lignende institutter rundt om i verden er meget dyre, derfor er det naivt at tro, at man sparer penge ved at flytte til Lyngby. Grunden til, at man i sin tid lagde det på en ø, er, at den er naturligt isoleret. Jo længere væk fra dyr og mennesker, jo bedre, så der er få smitteveje som muligt. Hvis man lægger forskningscenteret i tætbefolket områder, vil det blive dyrere i overvågning og sikkerhed. Det er det alle andre steder, siger Søren Alexandersen til Information.

Ifølge Arne Skjoldager kan en flytning også betyde, at forskningen inden for veterinærmedicin bliver sat år tilbage.
Under en flytning kan man tabe helt op til fem års viden, da forskningen risikerer at gå i stå.

Men den udmelding er Claus Nielsen, der er universitetsdirektør på DTU, ikke enig i. Ifølge ham vil fordelene blive højere end ulemperne.

- Det kan ikke udelukkes, at vi vil tabe forskningshøjde, men der er generelt ikke vores erfaring, at det er et problem, når forskere får nye laboratorier og flere kolleger. Jeg tror, fordelene vil blive større end ulemperne, siger Claus Nielsen til Information.

 


Nyhedsoverblik