Ekspert: Ræson i at kommune kræver tegltag

Familien Ipsens betontag i Ringsted har fået massiv omtale. Kommunen kræver tegltag i stedet, og nu bakker en ekspert op.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det røde betontag på familien Ipsens hus i Ringsted har skabt heftig debat i diverse medier den seneste uge.

Ifølge lokalplanen skal der være rødt tegltag i stedet, så kommunen kræver en udskiftning til flere hundredtusinde kroner.

Husets ene beboer, Jacob Ipsen, forstår ikke hvorfor. Farven er stort set den samme, og stenene ligner hinanden. Men ifølge en ekspert er der alligevel forskel.

Betonstenen har en mindre bue, den er meget flad og tyk. Teglstenen har en større bue, og den er mindre tyk og massiv, siger Thomas Vester fra firmaet Compara i Korsør, der rådgiver folk, som skal have nyt tag.

Han mener derfor, der er ræson i forklaringen fra Ringsted Kommune.

I kommunen fortæller de selv, at tegltagene skal støtte områdets kulturhistorie:

- Fra gammel tid har man haft det her syn med røde tegltage ind over byen, der matcher med Sankt Bendts Kirke. Den kulturhistorie vil man gerne bevare, og selvom betontaget også er rødt, så giver tegl et andet udtryk, forklarer Ina Nielsen, som er centerchef for Teknik & Miljø i Ringsted Kommune.

Familien Ipsen fik i dag det endelige svar fra kommunen, der holder fast i kravet om at udskifte taget. Jacob Ipsen vil nu anke afgørelsen.


Nyhedsoverblik