Ekspert kritiserer Region Sjælland i bestikkelsessag

Region Sjælland møder nu kritik fra en ekspert i forvaltningsskik i Danmarkshistoriens største sag om bestikkelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Inhabilitet og mørklægning er nogle af de problemer en ekspert kritiserer Region Sjælland for i Danmarkshistoriens største sag om bestikkelse. Her er blandt andre Rigspolitiet og it-firmaet Atea også involveret, og behandlingen af sagen, der kom frem i juni i år, i Region Sjælland imponerer langt fra Ander Guldhammer, der er tidligere leder af forvaltningsuddannelsen på ZBC og direktør i Dansk Institut for Offentlig Administration, skriver Sjællandske.

For nyligt sendte regionens forretningsudvalg en rapport om fra Rambøll om bestikkelsessagen videre til ekstern revision, hvilket Indenrigsministeriet og en forskningschef kaldte i strid med lovgivningen. Men at regionenes administration efterfølgende har afvist, at den har handlet i strid med reglerne, møder nu også kritik.

- Administrationen er inhabil, for der sidder nogle i det administrative system, som er en del af sagen. Hvis jeg var regionrådsmedlem, ville jeg nok ikke have stillet mig til tåls med at lade administrationen lave den vurdering, siger Anders Guldhammer til avisen.

Han påpeger også, at der ikke er tale om god forvaltningsskik, når regionsrådsformand Jens Stenbæk (V) ved det seneste regionsrådsmøde orienterer om Rambøll-rapporten - mundtligt og uden for dagsordenen. Det er ifølge forvaltningseksperten problematisk, at politikerne bifalder den lukkede proces.

Sagen om bestikkelse kom frem, da 13 personer 9. juni blev anholdt. Blandt andet er en it-chef i Region Sjælland sigtet for at have modtaget bestikkelse. Det er blandt andet kommet frem, at it-firmaet Atea skal have haft stillet en konto til rådighed med penge, som er blevet brugt på eksempelvis en luksusrejse til Dubai.


Nyhedsoverblik