Efterskole lover erstatning til elever

Foto: TV ØST

En ny rapport retter en sønderlemmende kritik mod Lundby Efterskoles ledelse for ikke at have taget risikoen ved dragebådssejladsen alvorligt. Rapporten får nu styrelsen til at politianmelde efterskolen. Og samtidig erkender skolens ledelse for første gang deres erstatnings-ansvar:

 

Lundby Efterskole anerkender sammen med forsikringsselskabet Tryg nu erstatningsansvaret efter bådulykken på Præstø Fjord 11. februar i år, hvor en lærer fra efterskolen druknede, og syv elever måtte genoplives.

Indrømmelsen kommer efter, at Den Maritime Havarikommission onsdag fremlagde havarirapporten om sagen.

Heri bliver der rejst en sønderlemmende kritik af skolens ledelse for ikke at have taget risikoen ved dragebådssejladsen alvorligt.

Lundby Efterskole er forsikret hos både Tryg og Almindelig Brand Forsikring. Efter aftale mellem de to selskaber er det Tryg, som sørger for kontakt til de skadelidte og udbetaling af erstatninger.

Ulykken i Præstø Fjord er på baggrund af rapporten også blevet en sag for politiet, da Søfartsstyrelsen har besluttet sig for at indgive en politianmeldelse.

Siden ulykken er der fra flere sider, også fra myndighederne, rejst kritik af skolen for ikke at overholde alle sikkerhedsregler.

En kritik som ledelsen på Lundby Efterskole indtil nu har afvist.

Men efter rapporten fra Havarikommissionen erkender skolen nu altså et erstatningsansvar.

Rapporten konkluderer, at efterskolen ikke har sørget for den fornødne sikkerhed omkring sejladsen på fjorden. Havarikommissionen skriver blandt andet:

- Opklaringsenheden vurderer på baggrund af analysen, at foran alle andre faktorer, der ligger til grund for ulykken, har der på Lundby Efterskole været en manglende erkendelse af risici og identificering af faremomenter, der var forbundet med dragebådssejlads.

02:13 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App