Drop dit job - og søg et andet

Pernille Røhman har et godt job som sygeplejerske, men hun skal søge et nyt job, det mener Jobcenteret i Slagelse. De vil ikke give hende et flexjob på Slagelse sygehus, selvom hendes læge siger, det er hendes bedste mulighed for at blive på arbejdsmarked

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Pernille Røhmann holder lige nu sommerferie i hjemmet i Slagelse, men hun vil ikke opgive at tage tilbage til sit job på Slagelse sygehus.

- Det er der, jeg kan bruge de ressourcer, jeg har og den viden, jeg har oparbejdet gennem rigtig mange år, siger Pernille Røhmann.  

Jobcentret mener, hun skal forsøge at arbejde fuld tid, men hendes læge har anbefalet, at hun kun arbejder 24 timer om ugen. Årsagen er en lang række sygdomme og en nylig stress diagnose.

- Vi har fundet frem til, at jeg kan klare 24 timer. Hvorfor skal jeg så ud og være telefonsælger ved et hæve- sænkebord? spørger Pernille Røhmann.

Svaret er, at der har været en opstramning af loven, så jobcentrene ikke længere må give løntilskud, uden det er afprøvet, om hun kan arbejde fuld tid et andet sted.

- Denne opstramning er lavet for at forsøge at få folk i ordinært arbejde i andre sammenhænge, end dem de før har arbejdet i. Så kommunen ikke skal betale for dem? Det kan du godt sige, at det er for at kommunen ikke skal betale. Det er lovgivningen, der lægger op til at sådan skal sagsbehandlingen være, siger Flemming Kehler, sekretariatsleder i Jobcenter Slagelse.

Derfor skal hun nu sige sit job som sygeplejerske op og i arbejdsprøvning - uanset lægens anbefaling og at hun har uden succes har forsøgt at arbejde fuld tid i mange år.

- Hvorfor mener du ikke ,det er rimeligt, at du skal forsøge at klare et fuldtidsjob, så det offentlige ikke delvist skal forsørge dig? Jeg synes bare ikke, at det er fair. Jeg har prøvet og prøvet og der er et velfærdssystem, som jeg har betalt en masse skattekroner til. Det er ikke fair, at jeg skal affinde mig med, at de affærdiger mig på den måde og siger, at det kan bare ikke lade sig gøre, siger Pernille Røhmann.

Pernille Røhmann har derfor valgt ikke at sige sit job op.

- Jeg kan ikke klare 37 timer, jeg nægter det og derfor står jeg i den situation, at jeg nu er nødt til at klare mig selv, fordi jobcenteret ikke vil og det er urimeligt, siger Pernille Røhmann.  

Hendes sygedagpenge er derfor stoppet og hun lever af de 24 timer, hun har på hospitalet.


Nyhedsoverblik