Dræbt soldat er fra Korsør

Foto: TV ØST

Søndag aften har Hærens Operative Kommando offentliggjort navnene på de to soldater, der begge var udsendt fra Livgarden.

Hærens Operative Kommando frigav søndag aften navnene på de to danske soldater fra Bravo-kompagniet, som lørdag blev dræbt af en vejsidebombe i Helmand-provinsen i Afghanistan.

Den ene af de dræbte er den 28-årige overkonstabel Jimmi Bøgebjerg Petersen, der kommer fra Korsør

Soldaterne kom fra Den Kongelige Livgarde og skulle hjemsendes fra Afghanistan om en uge. De to kørte i et infanterikampkøretøj, da en kraftig vejsidebombe eksploderede og væltede det 32 ton tunge køretøj.

Oberst Flemming Mathiasen, chef for Den Danske Kampgruppe, siger i sine mindeord, at Jimmi Bøgebjerg Petersen var soldat af hjertet, og han kendte om nogen risikoen ved arbejdet, da han under en tidligere udsendelse til Afghanistan blev hårdt såret.

- Hans glæde ved livet, hans ildhu og store hjælpsomhed gjorde ham til en afholdt mand i Bravo-kompagniet. Jimmi var ikke blot en dygtig soldat, men også en rigtig god kammerat. Han glædede sig til de udfordringer og fornøjelser, der ventede hjemme i Danmark, siger chefen for Den Danske Kampgruppe.

Chefen for Bravo-kompagniet, Thomas Falk Damkjær, fortæller følgende om Jimmi Bøgebjerg, der var på sin sidste tur til Patrol Base Line, da vejbomben eksploderede og tog hans liv.

- Jimmi havde en stærk vilje og ville altid gøre tingene ordentligt færdig. Han blev såret i Afghanistan under kamphandlinger på Hold 4, men ville tilbage og gøre hele turen færdig.

Med de to dræbte er 36 danske soldater omkommet i Afghanistan. 30 er dræbt under kamphandlinger, og seks har mistet livet under andre omstændigheder.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App