Døde borgere i vejviseren

Guldborgsund Kommune har modtaget mange klager fra borgere over fejl i Den Grønne Vejviser, som bliver uddelt i disse dage.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

-Min mor og jeg, som stadig lever, er røget ud, og min far, som døde for tre et halvt år siden, er kommet ind. Det er sådan set lidt underligt, siger Børge Hansen fra Bannerup.

Han er ikke den eneste borger, der har undret sig. Guldborgsund Kommune har på to dage modtaget 30 opkald fra borgere, som har klaget over fejl i vejviseren. Borgerne klager fordi de enten står opført forkert, slet ikke er kommet med eller har en hemmelig adresse, som pludselig står i den grønne vejviser.

-De værste tilfælde er selvfølgelig dem, som har adresse- eller vejviser beskyttelse. Det har de ikke for sjov. De har måske været ude for vold, og har derfor brug for at adresse og telefonnummer ikke er tilgængeligt for enhver, siger Gudrun Pedersen, kommunikationschef i Guldborgsund Kommune.

Fejlen skyldes, at Eniro, firmaet bag vejviseren, i år har valgt at bruge teleselskabernes register i stedet for CPR registret, som de hidtil har brugt.

Tidligere kunne man udfylde en blanket, så man blev fritaget for den lokale vejviser via CPR-registret. Den registrering bruges bare ikke længere, og man skal i stedet for melde informationerne til sit teleselskab. Problemet er bare, at Eniro ikke har meddelt kommunen om den forandring.

-Det er noget kedeligt at opdage, at den lokale vejviser har valgt et andet register uden at fortælle os om det. Ellers havde vi selvfølgelig advaret borgerne om det, siger Gudrun Pedersen.

Hos Eniro beklager de, at det ikke er blevet meldt ud, men mener ikke problemet er helt så stort.

-Der er jo ikke bragt telefonnumre, som har været spærret hos teleselskaberne, siger Henrik Dyring, administrerende direktør, Eniro Danmark.


Nyhedsoverblik