DMI bestormes med stormnavne efter Dagmar og Egon

Danskere kimer Danmarks Meteorologiske Institut ned for at komme med forslag til navne til den næste storm, der rammer landet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Filippa, Felicia, Filuca eller Fiona.

DMI modtager allerede nu mange bud på, hvad den næste storm, der rammer Danmark, skal hedde.

Instituttet ved, at stormen skal have et pigenavn, som begynder med F, og mandag har meteorologerne modtaget mere end ti forskellige bud på, hvad den næste skal hedde.

- Efter tvillingestormene Dagmar og Egon har vi fået flere henvendelser, end vi normalt får, fortæller kommunikationschefen ved DMI, Pia Svejgaard, til DR Fyn.

Den næste begynder med F

Stormen Egon var den femte i den danske navngivning af storme, og derfor skal den næste altså være et pigenavn med F. Derudover skal der være tale om et dansk navn, som tilstrækkelig mange hedder, så ingen føler sig specielt forbundet med navngivningen.

DMI har modtaget buddene på email og viaTwitter, og ifølge instituttet er navngivning en rigtig god idé.

- Det med at navngive storme har vist sig at være en succes, fordi der ikke er nogen, som er i tvivl om, Dagmar var navnet på stormen i fredags, og Egon var navnet på storm i lørdags. Det giver klarhed, siger Pia Svejgaard.

Efter udenlandsk inspiration

Det var forhenværende klima- og energiminister Martin Lidegaard, som efter udenlandsk inspiration begyndte navngivningen af vejrfænomenet med stormen Allan 28. oktober 2013. Stormen blev navngivet i samarbejde med Ekstra Bladets læsere, og herefter blev det DMI, der styrer navngivningen.

DMI kender allerede nu navnet på den næste storm, men ønsker ikke at offentliggøre det, før de udsender et varsel for stormen. Det sker for at undgå, at medier og befolkningen begynder at bruge navnet om blæsevejr, der ikke kategoriseres som en egentlig storm.

Stormen Egon, som blæste over landet lørdag, lukkede blandt andet Storebæltsbroen i 14 timer.


Nyhedsoverblik