Dit sygefravær vokser, når du flytter over Storebælt

En flytning fra den ene side af Storebælt til den anden får sygefraværet til at stige.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er en ny undersøgelse, der viser, at en flytning fra den ene side af Storebælt til den anden får medarbejderes sygefravær til at stige. Og det er ligegyldigt om det så er jyden, der flytter til Sjælland eller sjællænderen, der flytter til Jylland.

Undersøgelsen er lavet af Kommunernes Landsforenings (KL) nyhedsbrev Momentum blandt offentligt ansatte i alderen 18-49 år på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

En jyde, der pakker kufferten og tager over Storebælt, øger således sit sygefravær med 0,1 dag om året, mens en sjællænder, der bosætter sig i Jylland, i gennemsnit får 1,1 sygedag mere om året. Ligegyldigt hvilken side af bæltet jyder bor på, forbliver de dog mindre syge end dem fra Sjælland. Det skriver Politiken.

- Man ved reelt ikke, hvorfor der er forskel i sygefraværet mellem Jylland og Sjælland. Men man kunne forestille sig, at arbejdspladserne på Sjælland er anderledes - at der for eksempel er et andet tempo. Men vi kan ikke dokumentere det, siger Merete Labriola, der forsker i sygefravær ved Marselisborgcentret. Hun er selv flyttet fra Sjælland til Jylland, og hun kan mærke forskel mellem de to landsdele.

- Man kan godt forestille sig, at man bliver mere set, når man kommer på arbejde i Jylland end på Sjælland, fordi arbejdspladserne simpelthen er mindre. Tag for eksempel Skejby Sygehus og Rigshospitalet. Hvis man er i store organisationer, bliver man ikke set og kan måske godt blive glemt lidt.

Men det kan også handle om ressourcer, understreger Merete Labriola over for avisen. For jo mere folk trives, jo mindre sygefravær har de.


Nyhedsoverblik