Det sker i weekenden

Foto: TV ØST

Weekenden byder på alt fra katteudstilling, astronomi og bogstaveleg til swingende jazz, cykeldyst og computertræf.

LØRDAG

Den Norske Skovkat indtager Sorøhallen

SORØ Lørdag er der katteudstilling for alle racer i Sorøhallen, mens der søndag den 8. februar 2015 er international udstilling med omkring 170 norske skovkatte fra hele Europa samlet. Klubben Norsk Skovkattering, Danmark har 30 års jubilæum, og det vil blive fejret med et stort Valentine Show. Kig forbi Sorøhallen og se de smukke norske skovkatte.
Ringstedvej 20, 4180 Sorø. Se flere informationer på www.norskskovkat.dk. Åbent for publikum mellem 10 og 17.

Computerfolket mødes til gameevent

NYKØBING FALSTER I samarbejde med Sydhavseventsh ar tre studerende arrangeret et gamingevent, der varer fra fredag til søndag. Der er holdturneringer med penge og sponsor præmier fra blandt andre lokale erhvervsdrivende. Turneringerne omfatter CounterStrike, League of Legends og FIFA.
Der bliver arrangeret overnatning og spisning for dem, der ønsker det.
SydhavsEvents, Chr. Winthersvej 12, 4800 Nykøbing Falster. Slutte søndag den 8. februar klokken 21.

Borgmester og cykelstjerne indvier nye motionsmaskiner

NÆSTVED Den tidligere Tour de France rytter Bo Hamburger og borgmester Carsten Rasmussen åbner dørene for mere motion i Næstved. Det sker, når Scala i Jernbanegade lørdag den 7. februar kl. 13 inviterer alle borgere til åbent hus med nye maskiner og cykeldyst på topplan.
Scala har investeret mere end en million kroner i nye træningsmaskiner. Borgmesteren
byder velkommen på premieredagen, og den tidligere Tour de France etapevinder stiller op til
cykelduel. Bo Hamburger og den lokale Martin Kryger, der tidligere har kørt professionelt for Team Acceptcard og Team Fakta har sagt ja til at stille op i duel. De skal fighte mod hinanden og to af landets dygtigste ungdomsryttere fra Team Python på centrets nye Cybex motionscykler.
I løbet af hele dagen står Scalas personale klar med vejledning og gode råd i forhold til de mange
nye træningsmaskiner. Der er tale om de nyeste modeller inden for cardio-udstyr fra den
amerikanske fitnessproducent Cybex. Den nye maskinpark tæller ni løbebånd, 14 Arc trainers, otte motionscykler og to ’sofa-motionscykler’. Der er gratis adgang for alle fra kl. 13.00.

Teatret Fair Play byder velkommen til SKAB - en skabelsesberetning i køkkenformat

HOLBÆK Lørdag d. 7. februar kl. 13 byder Teatret Fair Play velkommen til Hvid Støj Sceneproduktion og forestillingen SKAB. SKAB er en musikalsk og skulpturel animationsforestilling, der legende fortæller skabelsesberetningen med bageingredienser, dej og køkkenting. SKAB fortælles med nykomponeret musik og er SKABt til dine sanser med musik, animation og dufte.

Forestillingen er for alle fra 2 år og op og varer cirka 35 minutter. Billetter koster 60 kr. for børn, 100 kr. for voksne, og 1 barn + 1 voksen kan få en fælles billet til kun 130 kr. Billetter købes via www.fairplay.dk.

Bogstavesjov for børn

SAKSKØBING ’Pas på, der kommer et K’. Et sjovt og lærerigt arrangement for førskolebørn, som er nysgerrige på bogstavernes verden. Med masser af sanglege og pjatterier med bogstaver bliver børnene introduceret til alfabetet og lydrette ord. Arrangementet er gratis, men kræver billet, som kan bestilles og printes på www.guldbib.dk. Lørdag den 7. februar kl. 14-15 på Sakskøbing Bibliotek, Rådhusgde 6. For børn fra 4-7 år.

Astronomi på Brorfelde Observatorium i vinterferien

BRORFELDE Lørdag den 7. februar kan man møde Danmarks første astronaut, Andreas Mogensen, som vil fortælle om stjernehimlen og sin forestående rumrejse. Det foregår klokken 12, og efterfølgende bliver han på stedet og deltager i aktiviteter sammen med børnene. Klokken 19-21.30 er der endnu et arrangement med Mogensen, hvor han i samtale med DR’s Søren Storm fortæller om forberedelserne til en rummission. Arrangementet er for både børn og voksne og koster 100 kroner. Lørdag eftermiddag igangsætter han desuden en konkurrence, hvor børn skal bygge deres eget rumskib af Lego. Konkurrencen løber vinterferien ud.

Alle vinterferiens dage kan man besøge en spændende rumudstilling, der blandt andet illustrerer de krav, der stilles til astronauter, og fortæller om rumskrot – og om, hvorfor vi i det hele taget tager ud i rummet. Desuden kan man – ligeledes alle dage – deltage i værkstedseksperimenter, hvor man lærer at bruge en robotarm og plante et flag på månen, eller man kan bygge en satellit af rumskrot – bestående af flamingo og gamle computerdele.

Mandag til fredag kan man fra klokken 18-19 beskue stjernerne gennem teleskoper i landets bedste aften- og nattemørke. Læs mere på www.brorfelde.dk

Brorfelde Observatorium ligger ved Tølløse og har åbent alle hverdage fra kl. 12.00-19.00. I weekenden fra 11.00-16.00. Entre: 40 kr. Billetter kan købes på brorfelde.dk eller ved indgangen.

Vinterferiens program på Brorfelde Observatorium:
Lørdag:
11.00-16.00 Mød Danmark første astronaut, Andreas Mogensen
Andreas fortæller fra kl. 12. Så vær klar i Værkstedsbygningen i god tid. Oplægget vil tage ca. 30 minutter, og derefter bliver han på stedet i halvanden time og deltager i forskellige aktiviteter.
19.00-21.30 Arrangement med foredrag af Andreas Mogensen og musik af Holbæk Brass Band. Pris: 100kr.

Søndag:
11.00-16.00 Vinteraktiviteter for børn i værkstedet

Mandag:
12.00-19.00 (kl. 18.00-19.00 er der stjernetime)
12.00-15.00 Besøg af Blue Ocean Robotics                                

Tirsdag:
12.00-19.00 (kl. 18.00-19.00 er der stjernetime)
14.00-15.00 Besøg af Jan Haugaard fra DR Videnskab, som fortæller om det russiske rumprogram    

Onsdag:
12.00-19.00 (kl. 18.00-19.00 er der stjernetime)
15.00-16.00 Besøg af Bent Lindow fra Statens Naturhistoriske Museum, som fortæller om dinosaurernes uddøen for ca. 65 millioner år siden

Torsdag:
12.00-19.00 (kl. 18.00-19.00 er der stjernetime)
15.00-16.00 Besøg af Carsten Jørgensen fra Terma, som fortæller om den danske rumfarts industri

Fredag:
12.00-19.00 (kl. 18.00-19.00 er der stjernetime)
13.00-13.30 Besøg af Jesper Holst, der fortæller om meteorit jagt på Antarktis               

Lørdag:
11.00-16.00 Vinteraktiviteter for børn i værkstedet

Søndag:
11.00-16.00: Fastelavn på Brorfelde

SØNDAG

Bytte-frimærke-dag

HØRVE: Hvis du er frimærkesamler eller interesseret i frimærker, kan du kigge forbi "Byt i Hørve" og bytte frimærker med andre entusiaster. Det er en af årets store frimærke byttedage på Vestsjælland. Der bliver afholdt en frimærkeauktion, hvor alle kan få deres mærker under hammeren, mens tre frimærkehandlere vil være til stede. Det sker søndag den 8. februar, klokken 10-16 på Hørve Skole, Skolegade, Hørve.

Fodboldstævne for seniorer

KORSØR: Fodbolden og indendørsskoene er fundet frem, når Korsør FC afholder fodboldstævne i Korsør Hallen. Her skal seniorspillere fordelt på 16 hold fra hele Sjælland dyste mod hinanden. Alle tilskuere er velkomne. Det foregår søndag den 8. februar fra klokken 12-20 i Korsør Hallen, Tovesvej 30B, Korsør.

Frokostjazz med Lea Nielsen Kvartet
SORØ: Restaurant Kongskilde Friluftsgaard byder på swingende frokostjazz med den kvindelige trækbasunist Lea Nielsen. Hendes trombonespil trækker både på traditionerne fra de tidlige 1950'ere, efterdønningerne af swingæraen  og beboppens opståen, men hun er ikke alene. Hendes kvartet består af Henrik Bay på guitar, Aage Tanggaard på trommer og Thomas Ovesen på bas. Koncerten starter klokken 13.30 på søndag den 8. februar på Kongskilde Friluftsgaard, skælskørvej 34, Sorø. Kongskilde tilbyder forinden en frokostbuffet klokken 12.30, og plads kan reserveres på tlf. 32 82 00 70 eller info@d-kf.dk.

Vinterjazz i Hårbøllehuset

ASKEBY: Scene1 præsenterer i samarbejde med Jazzhus Montmartre varm vinterjazz med trioen bestående af den danske guitarist Niclas Knudsen sammen med to musikere fra USA, Emmet Cohen på piano og hammond orgel og Jake Goldbas på trommer. Éntre koster 150 kroner (halv pris for unge under 25 år), og billetter bestilles på info@scene1.eu eller 2921 3171.

Koncerten starter klokken 14 på søndag den 8. februar i Hårbøllehuset, Vindebækvej 48, Askeby.

Koncert med Sigurds Bjørnetrio

SLAGELSE: Det er 15 år siden, Sigurd Barrett optrådte med Sigurds Bjørnetrio for første gang. Derfor besøger Sigurd Barrett og trioen Slagelse, hvor de vil levere musikalsk underholdning for børn i alle aldre. De vil både spille sange fra børneprogrammet 'Sigurds Bjørnetime' på DR1 og give smagsprøver på nogle nyere udgivelser som 'Sigurds ABC' og 'Sigurds Verdensatlas'. Entréprisen er 50 kroner plus gebyr. Koncerten foregår søndag den 8. februar klokken 14.00 i Slagelse Musikhus, Badeanstalten, Sønder Stationsvej 1-5, Slagelse.

Børneteater om årets gang

HOLBÆK: Randers Egnsteater viser stykket "Under mit træ", som er en musikalsk forestilling om en kone, et egern og et træ. Stykket er for børn fra halvanden til fire år, og det fører børnene igennem årets gang og de mange gøremål, der er for dyr og mennesker.
Billetter koster 20 kroner per styk og kan købes på Holbæk Bibliotek og på bibliotekets hjemmeside. 

Forestillingen vises søndag den 8. februar klokken 14.30 på Holbæk Bibliotek, Nygade 9-13, Holbæk. 

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App