Det sker i weekenden

Foto: TV ØST

Der er igen jul på programmet i denne weekend. Men er du mere til fodbold eller skydning, så er der også råd at hente. Få inspiration til din weekend her:

Gratis Superligafodbold

Hobro gæster Slagelse den 7. december i årets sidste rundt. I den anledning har FC Vestsjælland og deres sponsor Harboe besluttet at åbne dørene og give alle fri entré til den vigtige kamp. Klubben håber, at det kan få publikum ind på stadion og støtte deres lokale hold til sejr.

Kampen starter klokken 14.00

Luftskytter kæmper om sejren

Tingsted Skytteforening afholder for 6. gang LF-Open i Eskilstrup Hallerne i hele weekenden indtil søndag den 7. december. 153 deltagere fra seks forskellige lande skal konkurrere i 10m luftvåben. For danskerne er der udover stævne-sejren også EM-udtagelser at kæmpe om. I ti timer både lørdag og søndag er deltagerne i gang. Der er fri entre til stævnet alle dage.

Jul i Vallekilde

Lørdag og søndag holder Vallekilde Højskole og Korskirken åbent hus. 15 kunstenere, forfattere og musikere vil underholde. På højskolen står den både på suppekøkken, forfatter-oplæsning. På højskolens café er der kage tilsat poesi og pileflet. Der er åbent hus lørdag 11-20 og søndan 11-17.

Honninghjerte-værksted

Søndag har børn i Vordingborg mulighed for at udfolde deres honninghjerte-pynte-evner. På Vordinborg Bibliotek fra 13-15 kommer "Farmor" fra Farmorhuset nemlig på besøg med kurven fuld af honninghjerter og pynt. Der er frit slag for de kreative evner, og børnene får selvfølgelig det søde kunstværk med sig hjem. Arrangementet er et samarbejde mellem Vordingborg Bibliotekerne og Farmorhuset i Vordingborg - deltagelsen er gratis og kræver ikke tilmelding.

Jul i legeparken

Både lørdag og søndag den 6. og 7. december åbner Gerlev Legepark dørene op til jul. På julemarkedet er der både juletræer og æbleskiver. Og søndag er der så mulighed for at få løbet lidt af kalorierne af igen. Parken holder nemlig et juleløb fra Schweizerpladsen i Slagelse og til legeparken. Løbet starter 15.30, hvor man kan vælge mellem at gå, løbe eller cykle de seks kilometer. Ruten bliver markeret med 600 knæklys, så alle kan finde vej.

Allerede klokken 14.30 kan man varme op med en 2,5 kilometer fra Hashøjskolen til Gerlev.

Julemærkemarch

Hvis man hellere vil motionere benene, så er der også andre muligheder. I både Næstved, Maribo, Holbæk og flere andre byer bliver der nemlig afholdt den årlige julemærkemarch. Der kan vælges mellem en tur på fem eller ti kilometer, og deltagerne vælger selv om de vil løbe eller gå.

Det koster enten 60-, 30-, eller 20 kroner at deltage, alt efter om man gerne vil modtage en medalje, et diplom eller bare løbe med uden. Pengene går til Julemærkefonden og sidste år blev der gået 15,5 millioner kroner ind ved marcherne landet over.

Se alle byer og startsteder her:

Arrangementerne er et lille udsnit af de ting, der sker i vores region i løbet af weekenden. Du kan se flere begivenheder på kultunaut.dk.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App