Debat om Femern-bro skader tysk-dansk forhold

Det gode dansk-tyske forhold kan tage skade af den seneste tids uheldige debat om en ny Femern-forbindelse, siger en kendt tysk socialdemokrat fra Slesvig-Holsten lørdag til dagbladet "Der Nordschleswiger" i Aabenraa.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er gruppeformanden for SPD i landdagen i Kiel, Lothar Hay, der placerer skylden for denne udvikling hos sine egne tyske landsmænd - specielt hos regeringen i Berlin.

Efter at de to trafikministre netop har indgået en princip-aftale om bygningen af en Femern-forbindelse er der nu fra tysk regeringsside blev sået nye tvivl om de reelle hensigter for at realisere projektet bl.a. ved at sætte spørgsmålstegn bag EU´s klare tilsagn til projektet.

- Det kan min regering og mit eget parti ikke være bekendt overfor vores gode danske nabo, som ikke mindst takket været trafikminister Flemnming Hansen har gjort en stor indsats for at få en aftale. Når nu denne aftale, også efter samtalen mellem statsminister Anders Fogh Rasmussen og forbundskansler Angela Merkel, pludselig drages i tvivl i regeringskredse i Berlin, så kan det desværre skade det udmærkede dansk-tyske forhold, siger gruppeformand for socialdemokraterne, Lothar Hay

- Jeg tror, at der er politikere i Berlin, som forfølger snævre østtyske interesser omkring færgeforbindelserne over Østersøen, men hvis man i den tyske regering ikke forhandler fair med den danske regering, så synes jeg, at man ærligt talt bør sige til Danmark: vi ønsker slet ikke nogen ny Femern-forbindelse.

Gruppeformand Lothar Hay håber stadig på en positiv afgørelse til fordel for en ny forbindelse, og på mandag skal den slesvig-holstenske trafikminister Austermann i København drøfte enkeltheder omkring finanserings-modellen med Flemming Hansen.

Dagbladet "Der Nordschleswiger" skriver desuden i dagens leder:

-Det har altid været tysk politiks overordnede mål efter 1945 at bygge broer til naboerne, men det må undre, at man på tysk side i 2007 ikke vil modtage en brobygning fra den gode danske nabo, selvom danskerne endda er parate til at sikre størstedelen af projektets finansering. Det nægter vi nu at tro på.


Nyhedsoverblik