Matchfixingsag: DBU har ikke fundet ulovligheder i FCV-kampe

Foto: TV ØST

Dansk Boldspil Union, DBU, har ikke fundet mistænkelige forhold i de to FCV-kampe, der lige nu bliver behandlet i en retssag i Tyskland. Unionen henviser dog til en undersøgelse, som er lavet før, den ene af de to kampe overhovedet blev spillet.

DBU har allerede kigget på de to FCV-kampe, der er en del af anklageskriftet i en sag om matchfixing, som kører i retten i Stuttgart for tiden.

Organisationen har ikke fundet ulovligheder i de to kampe, lyder det i et svar til Ekstra Bladet i dag.

Anklage: Spiller modtog 450.000 kr.

Anklagerne i retten i Stuttgart mod den unavngivne FCV-spiller handler om to kampe: FC Vestsjælland mod Esbjerg den 1. november 2014 og FC København-FC Vestsjælland den 22. februar 2015.

Ifølge anklageskriftet skal FCV-spilleren have modtaget 450.000 kroner for at påvirke udfaldet i de to kampe. Begge endte med nederlag til FCV.

Kommunikationsdirektør i DBU, Jakob Høyer, bekræfter overfor Ekstra Bladet, at DBU er blevet kontaktet vedrørende sagen og har foretaget en undersøgelse af kampene.

- Vi meldte i januar ud, at der ikke er bevis for matchfixing. Vi afventer nu afgørelsen i Tyskland, og vi ønsker ikke at udtale os om sagen, når den bliver behandlet ved retten, skriver Høyer i en email til avisen.

Henviser til tidligere sager

Den pressemeddelelse, kommunikationsdirektøren henviser til, handler dog om to helt andre kampe, nemlig FC Vestsjælland-Randers FC og FC København-Silkeborg i november 2014.

Læs også: DBU: Ingen matchfixing i superligakampe

Dengang pressemeddelelsen blev sendt ud, var den ene af de nu mistænkte kampe slet ikke spillet.

FC København-FCV-kampen blev som sagt først spillet i februar i år,

Men Jakob Høyer og sikkerhedschef Henrik Kjær Jensen holder fast i, at den undersøgelse, DBU lavede af Randers-kampen og FCK-Silkeborg-kampen i efteråret sidste år også omfattede FCV-Esbjerg-kampen, skriver Ekstra Bladet.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App