Danskerne valfarter til tyske butikker

Grænsehandlen lever i allerbedste velgående. Flere og flere danskere tager til Tyskland for at købe ind.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mens danske butikker sukker efter kundernes penge, går det bedre med de tyske grænsebutikker. Hver anden danske husstand kører nemlig over grænsen for at handle en eller flere gange i løbet af et år.

Det er en markant stigning siden 2008, hvor 37 procent kørte over grænsen for at købe ind, viser tal fra en undersøgelse fra marts i år gennemført af Capacent for De Samvirkende Købmænd (DSK).

Det er sodavand, øl, vin spiritus, slik og vin, der især proppes i bilen på indkøbsturen. Og det er varer, der i dag er belagt med afgifter herhjemme. Sættes afgifterne yderlig op, vil 18 procent handle endnu mere i grænselandet.

Underdirektør i DSK Claus Bøgelund Nielsen mener, at det er et kæmpe samfundsproblem, når halvdelen af de danske husstande kører i bil til Tyskland og tilbage igen i stedet for at handle lokalt.

Han mener, at danske afgifter bør sænkes frem for hæves undtagen for cigaretter, hvor minimumafgiften kan hæves, så også de billigste cigaretmærker koster det samme i Danmark som i Tyskland.

Undersøgelsen viser også, at 13 procent i dag indregner grænseindkøb i dagligdagen, og de køber ind i Tyskland fire til seks gange om året eller oftere. For to år siden, var det kun hver tiende.

/ritzau/

 


Nyhedsoverblik