Naturfredningsforening advarer mod gødningsterminal

Google Maps

Danmarks Naturfredningsforening føler sig ikke hørt af politikerne i forbindelse med etablering af en gødningsterminal på havnen på Masnedø ved Vordingborg.

Borgernes sikkerhed kan potentielt være i fare i forbindelse med planerne om en gødningsterminal på havnen i Vordingborg, mener Danmarks Naturfredningsforening.

Ifølge en pressemeddelelse tager Vordingborg Kommune ikke organisationens kritikpunkter blandt andet i en VVM-undersøgelse alvorligt, hvilket den lokale afdeling af naturfredningsforeningen er stærkt utilfredse med.

- Sagen er den, at visse typer af gødning kan bruges som sprængstof. Anders Breivik brugte 950 kg gødning som sprængstof i den bombe, han i 2011 anvendte til at rasere adskillige bygninger med i Oslo. På gødningsterminalen på Masnedø skal der opbevares 22.500 gange denne mængde. En eksplosion af sådan en mængde gødning kan lægge store dele af Vordingborg by øde, skriver bestyrelsen i Vordingborg fra Danmarks Naturfredningsforening.

Samtidig påpeger DN, at de som sådan ikke er imod, at kommunen opfører en gødningsterminal. Den lokale bestyrelse i organisationen forsøger blot at gøre opmærksompå fejl og mangler fra kommunens side, lyder det.

Det er Yara Danmark Gødning A/S, der gerne vil etablere en ny gødningsterminal i Vordingborg på Vesthavnen på Masnedø. Gødningsterminalen forventes at håndtere cirka 120.000 tons gødning om året.

Det er Miljøstyrelsen, der skal holde øje med, om kravene i forbindelse med gødningsterminalen bliver overholdt. 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App