Dårligste kirsebærhøst i mands minde

Selvom sommeren har budt på masser af sol - så kalder kirsebæravlerne høsten for den værste i mands minde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Søndag blev de sidste kirsebær pillet af træerne på Frederiksdal Gods på Lolland.

Kun små rynkede kirsebær hænger tilbage. Træerne er rippet og rystet, men alligevel blev udbyttet usædvanligt dårligt.

- Årets høst har været forfærdelig. Sidste år var der måske 30 kg kirsebær pr. træ, i år er det måske under et halvt kg pr. træ, forklarer Morten Brink Iwersen, der er en af grundlæggerne af vinproduktionen på Frederiksdal Gods på Lolland.

Siden 2006 har de som de eneste i landet brugt kirsebær til produktion af vin.

- De fleste vinavlere i Danmark gør det jo som en hobby, og det er der jo ikke noget galt i, men vi vil gerne lægge os lidt i selen og forsøge at tjene penge på det, fortæller Harald Krabbe, indehaver af Frederiksdal Gods.

Vejret får skylden for den dårlige høst i år, der var nemlig for lave temperaturer i bærenes modningsperiode.

Og det er ikke kun på Lolland, de er ramt - rigtig mange avlere har efter nogle hårde år har måttet give op.

- for bæravlerne er det her en katastrofe. Indenfor en kort årrække har der været næsten ingen høst, og jeg kender til rigtig mange, der har måttet fjerne deres bær og så hvede på markerne i stedet for, forklarer Harald Krabbe.

På godset giver de dog ikke op, og forsikrer at der også kommer en årgang 2010 på flaskerne

- Jeg tror kvaliteten bliver tårnhøj , der bliver bare lidt mindre af den, forsikrer Morten Brink Iwersen.

 


Nyhedsoverblik