Brøndbybande bag historisk våbenkup

Efterforskningen af det største våbenkup i nyere tid i Danmark er nu slut og ligger til vurdering hos Statsadvokaten. Fire personer har siden februar siddet fængslet og er alle sigtede i forbindelse med røveriet natten til 4. januar i år mod Antvorskov Kaserne i Slagelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På mandag mødes politiet med Statsadvokaten for at afgøre, hvornår der skal rejses tiltaler mod de fire fængslede.

- Der kommer helt sikkert et anklageskrift, siger politikommissær Bent Ludvigsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i Næstved, der nu løfter sløret for flere af sagens detaljer til Politiken.

Politiet mener, at det er et kriminelt netværk fra området ved Brøndby Strand, der har begået det spektakulære kup. Målet har været at tjene penge ved at sælge våbnene til blandt andet grupperne i den igangværende bandekrig.

Politikommissær Bent Ludvigsen bekræfter, at politiet i tre tilfælde i henholdsvis marts, juli og august har fundet våben fra røveriet i bandemiljøet.

- Dem nåede røverne at komme af med, inden de blev anholdt tidligere på året, siger Bent Ludvigsen til Politiken.

Det er kun en mindre del af våbnene, der foreløbig er endt i bandemiljøet. En større del blev fundet ved en ransagning tidligere på året hos en af de fængslede. Men politiet mangler stadig at finde 100 ud af de 201 stjålne våben.

- De ligger gemt i et depot et eller andet sted. Vi ville givetvis have fundet dem, hvis de var blevet fordelt ud i bandemiljøet, siger politikommissæren til Politiken og tilføjer:

- Det er farlige våben. De bliver brugt i krigen i Afghanistan, og det er rifler, karabiner og pistoler og nogle lette maskingeværer.

Alle fire fængslede er etniske danskere, og bandens hovedkvarter var en garage på Gammel Køge Landevej. Den ene er en sergent, der har gjort tjeneste på Antvorskov Kaserne, og de tre andre er kendte i det kriminelle miljø. Normalt har de dog ikke nogen forbindelse til indvandrerbander eller rockere, siger Bent Ludvigsen.


Nyhedsoverblik