Børnene i regionen skal lære at lave ordentlig mad

Børn er ikke gode nok til at lave mad i køkkenet derhjemme. Nyt projekt vil lære børn at slå deres forældre i madlavning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Skolebørn rundt i regionen er ikke specielt gode til det der med madlavningen i køkkenet. Ifølge en ny undersøgelse fra Coop kan seks ud af ti børn faktisk hverken stege en frikadelle eller et sepjlæg, inden de begynder på faget hjemkundskab i skolen.

Derfor vil Coop nu skabe en generation af børn og unge, der er bedre til at lave med end deres forældre. GoCooks rullende køkken lander snart i regionen, hvor frivillige madformidlere vil lære de lokale skoleelever at lave mad, oplyser Coop i en pressemeddelelse.

-  GoCook-køkkenet på hjul giver børnene et åbent læringsrum, hvor de kan prøve deres færdigheder af i køkkenet. Her skal de ikke alene arbejde med råvarerne, men også formidle deres mad til andre. Det   motiverer og engagerer eleverne, når forbipasserende smager på maden og spørger til, hvordan de har lavet den,” siger Bente Svane Nielsen, der er projektchef for GoCook hos Coop Danmark.

Det hele kommer til at foregå i en gammel Citroën, som bliver det rullende køkken. Allerede på lørdag besøger projektet Kvickly i Kalundborg fra klokken 11.

 -  Porrer, selleri og persillerod er normalt ikke grøntsager, børn kan lide. Men i køkkenbussen bliver børnene mere modige, når de selv får lov at tilberede ’røddernes suppe’. Børn er nysgerrige af natur og vil rigtig gerne være med i køkkenet – men som det er nu, er kun 4 procent med i køkkenet derhjemme, og det er noget, vi gerne vil være med til at ændre på, fortæller Bente Svane Nielsen

Regionens børn kan også få muligheden for at lære, at lave mad fredag den 3. oktober foran Kvickly i Ringsted og foran Super Brugen i Høng den 4. oktober. 


Nyhedsoverblik