Bilen er en stressende arbejdsplads

Folk, der bruger bilen meget på arbejde, oplever det i stigende grad som stressende at køre på de danske veje. Køer på vejene en hovedårsag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Stress er blevet et større problem for de danskere, der har et rullende kontor i deres bil. Det viser en undersøgelse fra Business Danmark, der er brancheforening for sælgere og marketingsfolk og derfor har mange medlemmer på landevejen.

Køer på vejen er en af hovedårsagerne til det øgede pres.

Halvdelen af deltagerne i undersøgelsen mener, at det i høj eller meget høj grad er blevet mere hektisk at køre bil, og at bilkøerne er vokset markant de seneste tre år.

- Det betyder, at alting bliver kørt op i tempo. Hvis man aftaler møde med en kunde, og tiden begynder at skride, fordi vejene propper til, så giver det stress. Man har et ønske om at leve op til de forventninger, som andre har til en. Trafikmønstret i Danmark æder simpelthen mere tid end tidligere, og det kan vi se i den her undersøgelse. Trafikken bliver tættere, og så bliver det sværere at overholde de aftaler, man har, siger landsformand i Business Danmark Jens Neustrup Simonsen.

Situationen på landevejene får Business Danmark til at ændre kurs i forhold til at løse problemerne.

- Privatbilismen er kommet for at blive, for det er en del af individualiseringen i vores vestlige kultur. Men vi har nået smertegrænsen i Danmark. Derfor ændrer vi nu signaler, så øgede p-afgifter i byerne og roadpricing bliver ord, som vi tør smage på. Vi er nødt til at røre ved de mekanismer, der kan justere privattrafikken, så nogen får muligheden for at komme over i det kollektive system, siger Jens Neustrup Simonsen.


Nyhedsoverblik