Bestikkelsessag: Atea-boss beklagede sig over læk

Foto: TV ØST

Ifølge it-direktør i Region Sjælland beklagede Atea-chef sig over, at ansatte lækkede informationer til konkurrent. Det skriver JP ErhvervWeekend lørdag.

It-firmaet Atea havde i månederne inden bestikkelsessagen kom frem i denne uge travlt med at fortælle historier om et konkurrende it-firma. Det fortæller it-direktør i Region Sjælland, Per Buchwaldt, til JP ErhvervWeekend lørdag.

Den store bestikkelsessag begyndte at rulle tirsdag, da 13 personer blev anholdt i forbindelse med sagen og seks personer efterfølgende blev varetægtsfængslet. Tre er tidligere Atea-medarbejdere, en nuværende Atea-medarbejder, en højtplaceret medarbejder i Rigspolitiet og en medarbejder i Region Sjælland.

Læs også: IT-firma opsiger sponsorat efter bestikkelsesafsløring

Ifølge avisen havde Ateas landechef, Morten Felding, en mistanke om, at et konkurrende it-firma kunne se Ateas tilbud på et stort udbud i Region Sjælland i foråret 2015. Udbuddet handlede om en rammeaftale for indkøb af it-udstyr for cirka en halv millard kroner.

Den konkurrerende it-virksomhed vandt udbuddet 6. maj - men først i denne måned valgte Region Sjælland, at annullere udbuddet på gund af "uhensigtsmæssigheder i materialet".

Læs også: Bagmandspolitiet overtager bestikkelsessag

Per Buchwaldt oplyser til JP ErhvervWeekend, at han kort inden annulleringen fik et tip, der i sidste ende udløste varetægtsfængslingen af de førnævnte personer. Han afviser overfor avisen at kommentere yderligere på, hvad tippet konkret gik ud på.

Bagmandspolitiet har overtaget efterforskningen af sagen.

Læs også: IT-virksomhed nægter kendskab til bestikkelse

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App