Bæredygtige grise på Elmely Kro

Siden maj har tre grise øffet rundt på et stykke jord bag Elmely Kro. Det er kroens ejer, Poul Bøje Nielsen, der har købt dem for at gøre kroen mere bæredygtig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ronaldo, Rosa og Bodil er efterhånden nogle store grise på omtrent 100 kg hver.

De har taget de mange kilo på, takket være almindeligt grisefoder og affald fra krokøkkenet.

Må ikke spise gæsternes rester

- De må kun få grønt affald og gammelt brød og kage. De må ikke få madrester fra gæsterne. Det må man ikke ifølge lovgivningen, og vi kan jo heller ikke have, at de så ender med at få rester af svinekød blandet i deres foder, siger Poul Bøje Nielsen, som ejer Elmely Kro i Ugerløse.

Grisene blev købt som små tilbage i maj.

Grøn tankegang

- Vi købte de her grise, fordi vi gerne vil sørge for, at al det grønne affald, vi har i overskud,ikke bare smides væk og går til spilde, og samtidig vil vi gerne have glæde af at smide det ud til nogle grise, som vi så senere kan servere i restauranten, siger Poul Bøje Nielsen.

På den måde kan kroen servere noget kød, den selv ved, hvordan har haft det, og som tilmed har hjulpet køkkenet af med noget af al det affald, der hver dag produceres.

- Vi ved ikke, om vi tager en af gangen, om vi er så kyniske, at vi i en uge serverer Ronaldo og så Rosa i næste uge, men meningen er, at de skal serveres på bordet inde i restauranten, fortæller kroejeren.

Hyggegrise

Poul Bøje Nielsen forventer, at grisene bliver sendt til slagter i løbet af september.

Han medgiver, at det har været hyggeligt at have dem gående - både for ham selv, gæsterne og personalet.

- Det er jo klart, at man får et eller andet tilhørsforhold til dem, lige meget hvordan man vender og drejer det. Men stadigvæk - jeg glæder mig helt vildt meget til at få dem slagtet og se, hvordan kødet på dem er.


Nyhedsoverblik