Atea ser sig selv som offer i bestikkelsessag

Den skandaleramte it-virksomhed Atea, der er anklaget for bestikkelse, mener selv, at man er et offer i sagen, hvor Region Sjælland også er involveret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

It-virksomheden Atea, der de seneste mange måneder har været involveret i en større bestikkelsessag, mener selv, at man er offer for et komplot. Det fortæller koncernchef Steinar Sønsterby på et pressemøde mandag. Virksomheden anklager konkurrenten 3A-it og en tidligere direktør, der nu arbejder for 3A-it, for at have stjålet forretningshemmeligheder og have gennemført en omstridt tur til Dubai. Det har ført til en politianmeldelse.

- At gå til politianmeldelse er hårdt, men nødvendigt. Vi mener, at det er grove og kriminelle handlinger, vi er blevet udsat for. Det må vi forsvare os imod, siger Steinar Sønsterby og fortsætter:

- Der er udført handlinger for at skade Atea. Det er sket fra tidligere ansatte, der har startet 3A-it. Atea er et offer i denne her sag.

Tidligere salgsdirektør under mistanke

Ateas mistænker en tidligere salgsdirektør for at have indsamlet interne dokumenter og forretningshemmeligheder og videregivet dem til konkurrencen 3A-it. Derfor har Atea anmeldt sagen til politiet.

Atea-sagen tog sin begyndelse, da selskabet tabte et stort, offentligt udbud til den nystartede konkurrent 3A-it. Atea mistænkte udbuddet for at være skræddersyet til konkurrenten, der samtidig er startet af tidligere Atea-ansatte.

Det fik Ateas nystartede direktør Morten Felding til at kontakte it-direktøren for Region Sjælland. Den kontakt bragte det frem, at Atea i en årrække havde smurt offentligt ansatte med penge og rejser for at vinde udbud.

Smurt med rejser

Bestikkelsen skete blandt andet gennem den mystiske konto 2840 i Atea, hvor angiveligt 1,5 procent af omsætningen fra en ordre blev sat ind til fri afbenyttelse for kunderne. Derudover er kunder i det offentlige smurt med rejser, eksempelvis en meget omtalt rejse til Dubai, der kostede 400.000 kroner.

13 personer er sigtet i sagen, der i blandt ansatte i Region Sjælland, Kriminalforsorgen og Rigspolitiet. Også Ateas direktør, Morten Felding, blev anholdt og sigtet. Det blev han, fordi han ikke stoppede bestikkelsen af offentligt ansatte i tide.

Atea lever af salg og it-udstyr og har levet godt på offentlige ordrer. Ifølge tidligere udmeldinger står det offentlige for næsten 50 procent af Ateas omsætning i Danmark.

/ritzau/


Nyhedsoverblik