Verden vil narres

1. april er aprilsnarrenes tid. Vi ser på, hvad dagen har bragt af overraskende historier i nogle af de regionale og nationale medier

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er 1. april og du skal være forberedt på, at der vil være rigtig mange, som forsøger at tage fusen på dig.

I hvert fald rigtig mange journalister!

DR Sjælland fortæller således, at der er planer om et nyt dansk-tysk gigantsygehus. Det er en hidtil hemmeligholdt regeringsrapport, der foreslår at bygge et helt nyt Rigshospital eller Reichhospital på den kunstige ø, der opstår midt i Femernbælt, når broen er bygget.

Det nye superhospital skal servicere borgerne i et område fra Køge til Kiel, hedder det i regeringsrapporten.

Planerne bliver  modtaget med begejstring på begge sider af Femer Bælt, men der er dog eet problem ved placeringen: Pårørende skal betale 250 kr i brotakst, hver gang de besøger de indlagte. Til gengæld får de gennem den flotte tur over broen en oplevelse for livet, lover ophavsmanden til forslaget

Også Folketidende.dk har taget fat i Femern-forbindelsen. Her viser nye geologiske undersøgelser, at der ligger et begravet kæmpemeteor netop dér hvor broens landanlæg skulle placeres. Bestrålingen fra meteoret er så voldsom, at området er afspærret.

Broen  skal nu til revurdering. Og det lyder som en fornuftig beslutning:

– Vi kan jo ikke have at broarbejdere og kommende bilister bliver bestrålet, når de passerer landfæstet. Strålingen går direkte til hjernen og den kan give udslag i en besættelse, hvor den ramte hele tiden at skal lede efter små huller i jorden, fortæller direktøren.

I Berlingske Tidende kan man læse, at danske folkekirker nu vil ryste det støvede image af sig og være fuldstændig i pagt med faderen, sønnen og tidsånden ved at gøre det muligt for folk at blive gift på netværksstedet Facebook.

Opfindsomheden er ikke mindre hos Kristeligt Dagblad, hvor avisen kan afsløre, at de ellers så fromme biskopper har lært af landets bankdirektører og nu forgylder sig selv med en ekstra løncheck på 1,5 millioner kroner til hver.

Og der er andre som har lært af krisen. Det sjællandske erhvervsuddannelsescenter Selandia forsøger at få journalisterne i gyngen med en pressemeddelelse, som varsler at skolen til sommer starter en ny uddannelse som krisekurator.

Disse kuratorer skal være eksperter i konkurser, afskedigelser, besparelser og krisekommunikation - og de har på deres kursusplan  emner  som "regnskabskosmetik"  og "ansvarsfraskrivelse"

Og så er der historierne, som man sådan håber ikke viser sig at være en aprilsnar. Som f.eks. at den lokale købmand i  Lundby ifølge 4750Avisen i dag uddeler gratis øl til alle ædru kunder.

Måske skulle man alligevel tage en tur forbi Lundby. Det kunne jo være!

 

 

Historien om aprilsnar

 

I Europa kendes skikken at "narre april" tidligst fra 1600-tallet i Tyskland, men en lignende skik blev brugt i det gamle Rom omkring nytår.

Når narreriet nu finder sted om foråret er det sandsynligvis, fordi foråret netop er det tidspunkt, hvor naturens cyklus starter forfra. Her kan vi drille, gække og vende hverdagens normer lidt på hovedet.

Den tidligst kendte aprilsnar i danske medier stammer fra 1914, hvor en københavnsk avis skrev, at solen havde sovet over sig - og at den derfor var stået ni minutter for sent op!

Kilde: historie-online.dk

 


Nyhedsoverblik