Ansatte sætter Facebook over sikkerhed

7 ud af 10 unge medarbejdere under 30 år bryder regelmæssigt it-sikkerhedspolitikken på deres arbejdsplads.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Unge medarbejdere ser ikke noget problem i at låne deres arbejdscomputer ud til venner eller bruge deres egen smartphone til at gå på firmaets netværk, selv om det er et brud på arbejdspladsens it-sikkerhedspolitik.

Det viser en global undersøgelse, som it-virksomheden Cisco har foretaget. Selv om der ikke er danske unge med i undersøgelsen, kan resultaterne sagtens overføres til danske forhold, mener Niels Münster-Hansen, der er Ciscos administrerende direktør i Danmark.

- De unge vil have adgang til forretningskritiske netværk fra deres egne computere. Det er en naturlig del af den måde, de unge lever på i dag, og det må virksomhederne indstille sig på, siger han.

De unges afslappede forhold til it-sikkerheden giver store problemer for virksomhederne, vurderer Erik Testmann, administrerende direktør i Contest, der vejleder firmaer i at definere deres it-sikkerhedspolitik.

- Viden er alt, og derfor er det meget alvorligt, hvis en medarbejder kommer til at udlevere fortrolige data. Det kan i værste fald betyde virksomhedens lukning, hvis de forkerte informationer kommer i de forkerte hænder, siger han.

Men selv om konsekvenserne kan være alvorlige, mener tre ud af fem af de unge medarbejdere ikke, at det er dem, der er ansvarlige for at beskytte virksomhedens fortrolige data.

De efterlyser i stedet, at virksomhederne opdaterer deres it-politik, så den afspejler udviklingen i resten af samfundet. Det er også vejen frem ifølge lektor på Institut for it og ledelse på Copenhagen Business School Tina Blegind Jensen.

- Der bør være plads til, at medarbejderne kan bruge de sociale medier. Det er ganske enkelt den måde, man skaber netværker på i dag - også i arbejdssammenhænge, siger hun.

/ritzau/


Nyhedsoverblik