Ansatte på Saxenhøj føler sig trygge

Efter det voldsomme knivdrab på Forsorgshjemmet Saxenhøj ved Sakskøbing, føler de ansatte sig trygge. Både personale og ledelse bakker op om sikkerheden

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ledelsen og de ansatte er bakker op om sikkerheden på Saxenhøj. Det er meldingen efter, at repræsentanter fra de fagforeninger, der repræsenterer de ansatte på Saxenhøj, i går mødtes med ledende embedsmænd fra Guldborgsund Kommune. Det skriver Avisen.dk.

- Både personalet og ledelsen har min fulde opbakning, siger Lisbeth Schou, der er formand for Socialpædagogernes Landsforbund i Storstrøm.

En 69-årig læge blev stukket ihjel, da en beboer på Forsorgshjemmet Saxenhøj i sidste uge gik amok med en kniv. En 40-årig socialrådgiver samt en beboer fik flere knivstik.

Saxenhøj skal gøres mere sikker

I går eftermiddag blev organisationerne orienteret om kommunens planer for at gøre Saxenhøj til en mere sikker arbejdsplads. Lisbeth Schou er tilfreds med de skridt, som Guldborgsund Kommune og ledelsen på forsorgshjemmet nu tager.

- Jeg har en klar oplevelse af, at de gør alt, hvad de kan. De har været hele vejen rundt i det, der sker nu, siger hun til Avisen.dk.

Sikkerheden tjekkes

Der ydes stadig krisepsykologhjælp til ansatte og beboere på Saxenhøj. Sikkerhedsprocedurerne bliver gået efter med en tættekam, og det bliver også set på personalets efteruddannelse i at takle konfliktsituationer, oplyser Lisbeth Schou.

Arbejdsgangene bliver gennemgået, og de faggrupper, der konkret arbejder på Saxenhøj, bliver inddraget.

Beboerne på Forsorgshjemmet Saxenhøj er nogle af samfundets mest udsatte mennesker. De kan være hjemløse stofmisbrugere med en psykisk lidelse.

Den tragiske sag førte til, at Arbejdstilsynet kom med et såkaldt strakspåbud til Saxenhøj i et forsøg på at forbedre medarbejdernes sikkerhed. Derfor blev kødknive, brødknive og sakse lænket til væggen med en stålwire i fælleskøkkenet.

Rammerne er i orden

Også lokalformanden for Dansk Socialrådgiverforening, Annemette EL-azem, siger, at hun er tryg ved sikkerhedsspørgsmålet for de ansatte.

- Min fornemmelse er, at det er en institution, der har styr på sin sikkerhed. Men den her tragiske situation kræver, at man overvejer, hvad der kan eller skal gøres anderledes. Derfor er jeg glad for, at der bliver set på hele arbejdsmiljø- og sikkerhedsspørgsmålet, siger Annemette EL-azem til Avisen.dk

De faglige organisationer og Guldborgsund Kommunen skal mødes midt i juni for igen at blive orienteret om sikkerhedsspørgsmålet.

Om Forsorgshjemmet Saxenhøj bliver en mere sikker arbejdsplads, er dog ikke sådan at svare på, mener Lisbeth Schou fra Socialpædagogernes Landsforbund.

- Det er ikke en knap, man kan skrue på. De fortsætter en god linje, og jeg kan sige, at forudsætningerne er i orden, og sikkerheden bliver vægtet højt. Sammenholdt med det dygtige personale og ledelsen, så går det, siger hun.


Nyhedsoverblik