Anholdt for at opfordre til brandterror på TV

17-årig fra Kalundborg anholdt efter at han anonymt på TV2 opfordrede til nye brandstiftelser.

Politiet har anholdt en 17-årig fra Kalundborg, der anonymt blev interviewet af TV 2 søndag. Politiet sigter ham for at have opfordret til flere brandstiftelser.

I forvejen sidder en 15-årig fra Kalundborg fængslet for på TV at puste til ilden. 

Den 17-årige blev ifølge BT.dk anholdt ved mandag middags og politiet forventer, at han fremstilles i grundlovsforhør tirsdag med krav om fængsling.

Han stod med ryggen til kameraet, da han i TV 2 i aftes udtalte sig om urolighederne i samme indslag, hvor statsminister Anders Fogh Rasmussen kommenterede de ugelange brandstiftelser.

- Selvom han stod med ryggen til fik vi ham identificeret. Han blev anholdt, da han mødte op hos politiet i anden anledning, siger vicepolitiinspektør John Øllegaard, Midt- og Vestsjællands politi.

- Der er tale om samme metodik som med den 15-årige, der blev fængslet forleden for at opfordre til brandstiftelser.  Den 15 årige fortalte i tv torsdag aften, at han havde deltaget i ildspåsættelse aftenen forinden, og at balladen ville fortsætte. En dommer i Holbæk besluttede i fredags at fængsle ham foreløbig til i morgen for at opfordre til uro.
 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App