Afviste læge med tørklæde

Det var en sag fra Næstved sygehus, der fik Bertel Haarder til at slå fast, at patienter har ret til at kræve at blive transporteret til et andet sygehus, hvis de i en akut situation ikke kan blive behandlet af sygehuspersonale uden tørklæde på det hospital hvor de er indlagt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det var på Næstved sygehus, at en kvinde i sidste måned afviste at lade sig behandle af en muslimsk kvindelig læge med tørklæde. Kvinden følte sig ubehageligt til mode over at skulle undersøges af lægen og bad om at få en anden læge istedet.

I denne uge slog sundhedsminister Bertel Haarder fast, at man som patient i en akut situation har ret til i en ambulance at blive transporteret til et andet sygehus, hvis man ikke bryder sig om at blive behandlet af sundhedspersonale med tørklæde.

Men de patienter, TV2 Øst mødte på Næstved sygehus i dag, var ikke enige i den udmelding. - Det synes jeg er meget forkert, for de personer er jo ansat på sygehuset, fordi de har de rette kvalifikationer, siger Karin Østfeldt i dag.

- Jeg bryder mig ikke om det. Hvis man skal på sygehuset, så skal man på sygehuset for at blive rask, det er hvad det handler om, siger Grete Raahauge.

Lægen var i en uddannelsesstilling og arbejder ikke længere på sygehuset. Det gør sygeplejerske Roueida El-Hajj til gengæld og hun er ærgelig over debatten. 

- Folk skal ikke bedømmes på om de har tørklæde på. De skal bedømmes på deres faglighed og deres kompetance. Det her er ikke godt for integrationen, siger hun i dag.

 

På Næstved sygehus mener vicedirektør Vagn Bach, at de allerede i dag følger sundhedsministerens anvisninger: - Vi prøver at hjælpe patienterne og efterkomme de ønsker de har. Men vi kan jo ikke tvinge nogen i behandling, så hvis ikke vi kan hjælpe og efterkomme deres ønsker, så må de jo selv vurdere om de vil behandles her.


Nyhedsoverblik