Aflyste tog på grund af strejke

En række togafgange her på Sjælland bliver i dag og torsdag aflyst på grund af den igangværende strejke blandt selskabets værkstedsfolk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvis du skal køre med tog, kan det være en god idé at følge med i togændringerne. Her på Sjælland vil der være en del aflysninger. Indtil videre har DSB lavet følgende ændringer på Sjælland - opdateret tirsdag klokken 13.00:

- InterCity-tog, der betjener Slagelse, Korsør og Nyborg, kører hver anden time.

- På alle øvrige regionalstrækninger på Sjælland kører togene en gang i timen.

- Regionaltog, der normalt kører mellem Østerport og Ringsted, kører i stedet mellem Østerport og Slagelse.

Derudover kan du kan løbende finde ændringerne via dette link.

Strejken betyder også at omkring halvdelen af alle tog aflyses fra torsdag morgen. Det gælder såvel S-tog som regionaltog og fjerntog.

Strejke blandt værkstedsfolk

Aflysningerne skyldes en strejke blandt DSB's værkstedsfolk, som vil betyde at selskabet aflyser tog som følge af strejken.

- Det er helt uacceptabelt, at DSB's håndværkere med en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse tager kunderne som gidsler. Jeg vil derfor opfordre dem til øjeblikkeligt at genoptage arbejdet, siger DSB's konstituerede topchef, Jacob Kjær.

DSB oplyser, at onsdagens morgentrafik er forløbet "fornuftigt", men at strejken vil ramme togtrafikken fra i eftermiddag.

- Dels er mange tog allerede ude af drift på grund af den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse, dels har DSB set sig nødsaget til at tage andre tog ud af køreplanen for ansvarligt at sikre muligheden for at kunne afvikle en fornuftig juletrafik, hvis konflikten skulle blive langvarig, siger Jacob Kjær.

DSB har valgt at holde tog i garagen for at undgå, at der ellers vil ophobe sig en pukkel af tog, som skal vedligeholdes, før de kan komme i drift. En sådan situation vil ifølge selskabet sætte juletrafikken i fare.

Værkstedsarbejderne har efterlyst fælles aftaler om løn og arbejdsforhold i forbindelse med, at de ved indgangen til 2011 blev flyttet til datterselskabet DSB Vedligehold.

Ifølge en pressemeddelelse fra DSB ønsker arbejderne blandt andet få en aftale om pensionsindbetaling af deres resultatløn. Men det vil ledelsen ikke.

- Vi kan og vil ikke forhandle løn mellem overenskomsterne. I den økonomiske situation, DSB er i, vil det være uansvarligt at øge DSB's samlede omkostninger, mener Jacob Kjær.

Han fastslår samtidig, at DSB mener at have overholdt sine aftaler i forbindelse med oprettelsen af DSB Vedligehold.

/ritzau/


Nyhedsoverblik