250 gr mel
250 gr sukker
250 gr blødt smør
250 gr marcipan
3 æbler
kanel
4 æggehvider
50 gr sukker.
4 æbler
2 spsk sukker
1 kop sukker
fløde
Marenges:
Pisk de pasteuriserede æggehvider helt stift med sukkeret. Kom skummet op i en sprøjtepose og lav små kys på en bageplade. Bag i ovnen i ca 40 min ved 130 grader.
Æblekagen:
Rør mel, sukker, blødt smør og revet marcipan godt sammen. og pres dejen ned i en smurt springform eller flere små.
Skræl æblerne og del dem i både. Kom stykkerne ned i dejen, gerne i et fint mønster. Drys lidt kanel og sukker henover
Bages ca 50 min ved 160 gr for en stor springform . Bages der små forme skal tiden forkortes alt efter størrelsen
Æblegrød:
Skræl æblerne og kog dem godt ud i en smule vand, krydret med sukker
Karamel:
Kom sukker på en kold pande og smelt det stille og roligt. Når den er helt smeltet kommes den på bagepapir i lange striber på kryds og tværs til et net. Lad det køle af
Pisk fløde til skum
Anret med lille kage i midten, æblemos på hver side, marenges kys på toppen. Pynt med skiver af friske æbler, flødeskum og karamelnet