Æbletærte med æblegrød, marenges kys og karamel (18/11-11)

Æbletærte med æblegrød, marenges kys og karamel

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

250 gr mel

250 gr sukker

250 gr blødt smør

250 gr marcipan

3 æbler

kanel

4 æggehvider

50 gr sukker.

4 æbler

2 spsk sukker

1 kop sukker

fløde

Marenges:
Pisk de pasteuriserede æggehvider helt stift med sukkeret. Kom skummet op i en sprøjtepose og lav små kys på en bageplade. Bag i ovnen i ca 40 min ved 130 grader.

Æblekagen:
Rør mel, sukker, blødt smør og revet marcipan godt sammen. og pres dejen ned i en smurt springform eller flere små.

Skræl æblerne og del dem i både.  Kom stykkerne ned i dejen, gerne i et fint mønster. Drys lidt kanel og sukker henover

Bages ca 50 min ved 160 gr for en stor springform . Bages der små forme skal tiden forkortes alt efter størrelsen

Æblegrød:
Skræl æblerne og kog dem godt ud i en smule vand, krydret med sukker

Karamel:
Kom sukker på en kold pande og smelt det stille og roligt. Når den er helt smeltet kommes den på bagepapir i lange striber på kryds og tværs til et net. Lad det køle af

Pisk fløde til skum

Anret med lille kage i midten, æblemos på hver side, marenges kys på toppen. Pynt med skiver af friske æbler, flødeskum og karamelnet


Nyhedsoverblik