Årets student bærer tørklæde

Foto: TV ØST

Danske kvinder med anden etnisk baggrund stormer frem I uddannelsessystemet. En af dem er 19-årige Nadia Iraqi, der sidste år blev årets student I Slagelse.

En markant voksende andel af danske kvinder med anden etnisk baggrund får en uddannelse. Siden 2004 er andelen af 30-årige kvindelige ikke-vestlige efterkommere med en erhvervskompetencegivende uddannelse steget fra 44 til 61 procent. Blandt mændene I samme gruppe, er udviklingen derimod været stagneret. Det viser den seneste opgørelse fra Dannmarks Statistik.

En af de kvindelige rollemodeller er 19-årige Nadia Iraqi. Hun blev sidste år kåret til årets student I Slagelse med et karaktergennemsnit fra gymnasiet på 12,4. I dag er studenterhuen vekslet til en plads på medicinstudiet ved Odense Universitet.

- Mine forældre har altid bakket op om uddannelsen og støttet mig i de valg, jeg har taget. Familien er en af hovedårsagerne til, at det er gået godt, siger Nadia Iraqi.

Den 19-årige medcinstuderende bor stadig hjemme I Slagelse med sine søskende, og sine forældre, der er fra Palæstina. Hendes storesæster på 20-år læser matematik på universitetet, mens hendes 14-årige lillesøster drømmer om at blive journalist.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App