400 frivillige er sat i storm-beredskab

Beredskabsstyrelsen er klar, når stormvejret i løbet af dagen fejer hen over landet. Og stormvarslingen fra DMI tyder på, at der bliver brug for hjælp. Det ordinære beredskab er søndag formiddag på plads, og derudover har styrelsen bedt de 400 frivillige om at holde sig klar.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Vi har underrettet alle vores frivillige, så de kan være på dupperne. Deres primære opgaver bliver formodentlig at fjerne væltede træer, afstivning af stilladser og tage sig af strømsvigt, forudser kolonne- og vagthavende chef i Beredskabsstyrelsen, Jørn Allan Pedersen.

Han har fire gode råd til danskerne, inden det bryder løs omkring klokken 12 i Nordjylland, hvor der ventes storm med vindstød af orkanstyrke, inden stormen fortsætter mod det nordlige Sjælland i løbet af eftermiddagen og Bornholm, hvor den ventes omkring klokken 19.

- Følg med i medierne og følg myndighedernes anvisninger. Fjern alle løse genstande, og kan det ikke lade sig gøre, så fastgør dem. Sørg for at lukke døre og vinduer og sidst men ikke mindst hav en lommelygte og batterier klar, hvis strømmen går, siger Jørn Allan Pedersen til Ritzau.

Stormen bliver voldsomst i Nordvestjylland. Herfra bevæger det kraftige vindfelt med det mest blæsende vejr sig mod sydøst - ind over hele Nordjylland og videre over Kattegat.

Ifølge TV2 Vejret kan Læsø og Anholt blive ramt af vindstød med orkanstyrke, ligesom Sjællands Nordkyst først på aftenen også kan vente besøg af stormen.

Københavns ventes også at blive hårdt ramt af stormen, mens Sydvestdanmark slipper lettest fra blæsevejret i denne omgang. Resten af landet får stormende kuling med vindstød af stormstyrke.

 


Nyhedsoverblik