23-årig erkender at have tvunget 14-årig til voldsom sex

En 23-årig mand erkendte i retten tirsdag, at han havde tvunget en kun 14-årig pige til blandt andet analsex.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En park i Ruds Vedby blev i 2013 flere gange brugt af en 23-årig mand, når han tvang en kun 14-årig pige til sex.

Det kom frem i retten tirsdag.

Brugte film til afpresning

Den 23-årige havde fået den 14-årige pige til at blotte sig på en videochat, hvorefter han sagde, at han havde gemt filmen og ville publicere den på Youtube.

Med trusler om at offentliggøre filmen tvang han pigen til sex i parken. Og da hun ville have ham til at bruge kondom for at undgå graviditet skiftede misbruget i stedet til analsex.

Alt i alt er fire piger blevet truet af manden, men den 14-årige blev misbrugt gennem flere år.

Gemte sig bag net af fake-profiler

Den 23-årige mand havde til sin udnyttelse oprettet et helt netværk af falske profiler på en række sociale medier. Dem brugte han til at sløre sin egen identitet og til at udbytte sine ofre yderligere.

Manden har også brugt profilerne til at presse sin ekskæreste med at offentliggøre en sexvideo og via en anden fakeprofil udgivet sig for at være ekskæresten, og via denne identitet have tilstået vold mod deres fælles barn.

Der ventes at falde dom i sagen torsdag.

 

Her kan du læse Red Barnets råd til adfærd på nettet for både børn og forældre:

Gode råd til børn og unge

1. Husk at det, du skriver på nettet og på sms lettere kan misforstås, end det, du siger ansigt til ansigt – det gælder især, hvis du er ironisk.

2. Hvis du føler dig mobbet på nettet eller mobilen, så sig det til en voksen og lad være med at svare igen – at svare igen kan nogle gange få mobningen til at blive værre.

3. Brug tid på at sætte dig ind i sikkerhedsindstillingerne der, hvor du har en profil: Hvem kan se hvad på din profil, og hvordan anmelder og blokerer du?

4. Overvej hvilke billeder og oplysninger du lægger ud om dig selv og lad være med at lægge noget ud, som ikke kan tåle at blive sendt videre. Så snart det ligger på nettet, har du ingen kontrol med, hvor det havner henne.

5. Husk at ikke alle er dem, de udgiver sig for at være på nettet, og mød aldrig en onlineven eller netkæreste alene og aldrig et øde sted.

Kontakt BuddyGuards rådgivere, hvis der er noget, du er i tvivl om, eller hvis du har haft oplevelser på nettet/mobilen, som har gjort dig bange eller utryg.

Gode råd til forældre

1. Vis interesse for dit barns onlineliv. Spørg ind til dit barns liv på nettet, ligesom du spørger, hvordan det er gået i skolen, til håndbold eller i klubben og få evt. dit barn til at vise dig yndlingssiderne på nettet.

2. Tal med dit barn om, hvad han/hun skal gøre, hvis han/hun oplever noget ubehageligt på mobilen eller nettet – ved dit barn f.eks. hvordan man anmelder og blokerer?

3. Sæt dig ind i, hvordan de sider, dit barn benytter, fungerer og om der er aldersbegrænsning. Tag stilling til, hvornår du synes, dit barn er gammel nok til at være på Facebook og andre sociale netværkssider og tal med dit barn om, hvorfor man skal have en bestemt alder for at benytte sig af siderne.

4. Sørg for at dit barn kender til og bruger sikkerhedsindstillingerne på de sider, hvor han/hun har en profil og tal i øvrigt om, hvilke oplysninger og billeder dit barn lægger ud af sig selv og andre.

5. Undersøg om der er taget højde for de digitale medier i dit barns skoles anti-mobbe politik og tag evt. initiativ til en forældredialog omkring børnenes brug af de digitale medier.

Få mere information på www.sikkerchat.dk

Kilde: Red Barnet


Nyhedsoverblik