Skuffet over antallet af tilmeldte

Det 25. landsstævne - L2009 i Holbæk - bliver den største idrætsbegivenhed på dansk jord i Sportsåret 2009. Det står fast, efter at fristen for tilmeldinger udløb i sidste uge, men alligevel er arrangørerne ikke helt tilfredse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Antallet af tilmeldinger er på 20.278. Dermed er grundlaget for et godt og flot landsstævne tilstede. Arrangørerne havde selv sat et loft på 25.000 tilmeldinger, og dimensioneret stævnet til det.

- Med 20.278 tilmeldte har vi et rigtig godt grundlag for at skabe en unik og folkelig idrætsfest fra den 2. til den 5. juli i Holbæk, udtaler formand for DGI, Søren Møller, og fortsætter:

- Vi havde som mål at samle op mod 25.000 mennesker til den unikke oplevelse, som et landsstævne er, og det må vi konstatere ikke er lykkedes.

Ivrige skytter
Det er DGI (Danske Gymnastik - og Idrætsforeninger) og DDS (De Danske Skytteforeninger), der har ansvaret for rekruttering af deltagere til landsstævnet. Også formand for DDS, Christian Kjær Pedersen, havde sat næsen op efter lidt flere deltagere.

- Jeg er lidt ærgerlig over, at det ikke er lykkedes os at rekruttere det ønskede antal deltagere. Jeg kan dog konstatere, at de skytter, som har tilmeldt sig ønsker at skyde mere end forventet, hvilket må tilskrives de moderne forhold, som skytterne får stillet til rådighed i Bredetved.

Holbæk kommune ser fremad
Landsstævne 2009 kommer til at foregå i Holbæk Kommune. Borgmester Jørn Sørensen glæder sig til at modtage de mange deltagere:

- Jeg er overbevist om, at både deltagerne og Holbæk-borgerne får en stor oplevelse i uge 27, når Landsstævne 2009 omdanner hele Holbæk by til et stort idræts- og kulturmekka. Det bliver en unik begivenhed for byen, hele kommunen og alle borgerne.

Stadig mulighed for at deltage
Selvom tilmeldingsfristen nu er udløbet, er der stadig mulighed for at deltage.

- Vi byder på mange events og aktiviteter for dem, der blot har lyst til at være med en enkelt dag. For eksempel "Store Løbsdag" lørdag, hvor man får mulighed for både at løbe 5 og 10 km., samt halv - og helmaraton. Og så er der også stadig billetter til tilskuerpladserne til landsstævnets store events torsdag, lørdag og søndag, fortæller eventchef for landsstævnet, Lars Rasmussen.


Nyhedsoverblik