2. plads til lokal kok i stor konkurrence

Det blev til en 2. plads til Mikkel Højborg Olsen fra restaurant Babette i konkurrencen Årets Kok 2015.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det endte med en flot placering for Mikkel Højborg Olsen, efter den over seks timer lange finale i Bellacentret i dag. Men kokken selv var langt fra tilfreds med sin 2. plads.

- Det synes jeg ikke, jeg kan bruge til noget. Jeg kan hænge den op på væggen, og det er så det, sagde en skuffet Mikkel Højborg Olsen lige efter prisoverrækkelsen.

Forinden havde han tilberedt tre retter, der skulle imponerede konkurrencens dommerpanel og overskygge de ni andre kokke-konkurrenter.

Forretten bestod blandt andet af dampet rødtunge, gratineret veloute-sauce og butterdejs-flourons. Hovedretten af stegt højreb og tærte med fennikel-kompot. Og desserten af både pære-terrin, pære-roulade og blommegrød.

To af retterne havde han haft mulighed for at forberede hjemmefra, den sidste skulle laves ud fra ingredienser, der først blev afsløret til finalen.

Titlet som Årets Kok endte hos Lasse Starup Petersen fra Restaurant Ti Trin Ned i Fredericia. Og selvom skuffelsen over at ende på 2. pladsen var tydelig hos Mikkel Højborg Olsen, så kan han stadig tage 10.000 kroner med sig hjem i præmiepenge.

Du kan se hele Mikkel Højborg Olsens konkurrence-menu ved at klikke videre i billeddelen af artiklen.

 

 

 

[video: videoklip/ROSS_TEST3.mp4]


Nyhedsoverblik