16-årig dømt for sex med 12-årig

Foto: TV ØST

En 16-årig dreng fra Ringsted er ved Retten i Roskilde blevet dømt for i januar at have haft samleje med en den gang 12-årig pige. Dommen er betinget, uden at der er fastsat en straf.

Ved Retten i Roskilde blev en 16-årig dreng fra Ringsted dømt for i januar at have haft samleje med en den gang 12-årig pige. Dommen er betinget, uden at der er fastsat en straf.

Pigen havde krævet 15.000 kroner i erstatning for tort, men det krav afviste retten, da pigen fremstod ældre, end hun var. Det hele begyndte ved en fest hjemme hos den dømte, hvor den 12-årige dukkede op sammen med en veninde.

Drengen kendte ikke pigerne ret godt, men vidste, at pigens veninde var 14 år. Pigerne drak og blev fulde, og snakken kom til at handle om sex. Den 12-årige gik derefter ovenpå sammen med den dømte og en anden dreng og dyrkede sex - hun havde dog kun samleje med den dømte.

Pigen selv fortalte i retten, at hun ikke havde nogen klar erindring om, hvad der var sket. Det kom dog frem, at det på et tidspunkt i løbet af aftenen var nævnt, at pigen var yngre end den 14-årige veninde. Men retten fandt det ikke bevist, at den dømte havde været til stede eller hørt det, og da hun selv havde drukket og taget aktiv del i de seksuelle aktiviteter og fysisk fremstod ældre, fik hun altså ingen tort.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App