Flere hunde døde af smitsom virus

Foto: TV ØST

Den dødelige parvovirus spreder sig i Nakskov. En lokal dyrlæge frygter, at virussen vil sprede sig endnu mere.


Den 7 måneder gamle rottweiler Tino er alvorligt syg. Han er blevet testet positiv for den smitsomme og dødelig parvovirus.

- Det skær i hjertet, og du føler dig magtesløs, du kan intet gøre, siger hundeejer Anne Jørgensen.

Parvovirus er en meget smitsom sygdom, som kan overføres gennem jord, fodtøj, poteaftryk og afføring. På knap to måneder har virussen kostet 14 hunde livet på det vestlige Lolland.

Den lokale dyrlæge frygter, at virussen vil sprede sig endnu mere.

- Der findes mange uvaccinerede hunde i byen, og der findes smittekilder rundt om i omgivelserne, og så længe der er det, så vil der blive ved med at komme syge hunde, hvis det først rigtig breder sig, så er det ikke sikkert, at vi har kapaciteten til at tage dem ind, siger Annette Creutzberg fra Byens Dyreklinik.

Alle hunde kan rammes af sygdommen, men de hunde der er vaccineret to gange og er over 12 uger overlever som regel. Derfor opfordrer dyrlæge Annette Creutzberg alle til at sørge for at få vaccineret sine hunde.

- Hvis man er i den situation, at man ikke har råd til at vaccinere, så ring alligevel, så vi kan få lavet en eller anden form for aftale, fordi det her har vi ingen interesse i skal gå helt over gevind, siger hun.

Hunden Tino var blevet vaccineret, men enkelte hunderacer er mere modtagelige for sygdommen. Det gælder blandt andet andet rottweilere, schæferhunde, dobermann og labrador.


Tino bliver tilset af en dyrelæge flere gange dagligt, som giver den antibiotika og drop, og det har hjulpet en del.

- Han er utrolig stærk, det er mere hans mor, der ikke er så stærk, men efter i dag har jeg gode forhåbninger, siger Anne Jørgensen.

Hun håber, at hundeejerne i området vil tage sine forholdsregler, så der kan blive sat en stopper fra virussen.

- Jeg vil opfordre til, at folk samler hundeafføringen op, jeg ønsker ikke det her for selv min værste fjende, siger Anne Jørgensen.

Det koster cirka 1200 kroner at få basisvaccineret en hundehvalp.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App