1 års fængsel for arbejde i skunkværtshus

Foto: TV ØST

2 vietnamesiske mænd er blevet idømt 1 års fængsel for at have arbejdet med at passe skunkplanter i Sorø.

Retten i Næstved fandt tirsdag 2 vietnamesere skyldige i at have deltaget i at drive et skunkvæksthus i Sorø. De blev dømt for at have fremstillet skunk med et forventet udbytte på mere end 78 kilo hash, skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

De 2 mænd er begge i 30’erne og har ifølge deres egne forklaringer været på adressen i en måneds tid forud for anholdelserne, der fandt sted 15. oktober 2013. Her havde de passet skunkplanterne ved at vande og klippe dem.

Tilfreds med dommen

De 2 mænd blev fremstillet i grundlovsforhør den 16. oktober 2013 i retten i Næstved, hvor de erkendte at have passet planterne, men nægtede at have kendskab til, at det var skunk og dermed strafbart.

Begge mændene modtog dommen på 1 års ubetinget fængsel og udvisning med indrejseforbud i 10 år og blev begge varetægtsfængslet efter dommen.

- Jeg er tilfreds med dommen. De er i hovedtræk fundet skyldige i at have deltaget i fremstillingen af skunk, ligesom de var tiltalt for. I forhold til selve strafudmålingen, så har retten tillagt det vægt, at de tiltalte havde en underordnet rolle som gartnere samt var i et afhængighedsforhold til nogle overordnede, siger anklagerfuldmægtig Sabrina Eifler.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App