ZBC skal fyre 60 medarbejdere: - Vi er ramt af omstændigheder, som vi ikke selv er herre over

Faldende elevtal betyder, at erhvervsskolen ZBC skal fyre 60 medarbejdere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det har været svært for Danmarks største erhvervsskole ZBC at tiltrække elever til deres erhvervsuddannelser på Sjælland.

Og det får nu konsekvenser.

I en pressemeddelelse oplyser erhvervsskolen, at de er nødsaget til at fyre 60 ud af organisationens 1.000 medarbejdere. Medarbejderne fik besked mandag eftermiddag.

- Vi har Danmarks bedste medarbejdere, og derfor er det absolut ikke nemt at skulle tage afsked med nogle af dem. Vi er ramt af omstændigheder, som vi ikke selv er herre over, men som vi skal agere på. 

130820_praktikplads_cala.jpg
Læs også
Dårlige karakterer spænder ben for unge med kurs mod erhvervsuddannelser
130820_praktikplads_cala.jpg
Læs også
Dårlige karakterer spænder ben for unge med kurs mod erhvervsuddannelser

- Det gør vi med den klare ambition at håndtere det på en måde, der både er respektfuld over for dem, som vi nu desværre må sige farvel til og over for alle dem, der bliver tilbage og skal sikre, at vi også fremover kan levere Danmarks bedste uddannelsestilbud, siger direktør Michael Kaas-Andersen.

Flere helt unge elever

Han vurderer, at nedgangen i elever skyldes, at det faktisk går rigtig godt i Danmark.

- Der er vækst i Danmark, og beskæftigelsesfrekvensen er på sit højeste siden 2009. Det betyder, at der er rift om arbejdskraften, og lige nu er det simpelthen mere attraktivt at tage et velbetalt, ufaglært arbejde end at sætte sig på skolebænken, siger direktøren.

ZBC har fået færre elever over 18 år, men faktisk ser de samtidig en stigning i antallet af helt unge elever, der går direkte fra folkeskolen og over på en erhvervsuddannelse. 

vo_celf.transfer.consolidated.01.sub_.01.jpg
Læs også
Unge svigter erhvervsskoler i alle afkroge af landet
vo_celf.transfer.consolidated.01.sub_.01.jpg
Læs også
Unge svigter erhvervsskoler i alle afkroge af landet

- Det er en meget positiv tendens, at de helt unge vælger at tage en erhvervsuddannelse. Det viser, at vi har styrket relationen til grundskolerne og gjort erhvervsuddannelserne til en attraktiv vej at gå. Det er en fremtidssikring for os, for Danmark og for dansk erhverv, siger Michael Kaas-Andersen.

- Det opvejer bare desværre ikke nedgangen af de lidt ældre elever, og derfor er vi tvunget til at tilpasse organisationen til dén virkelighed.

ZBC har afdelinger i Holbæk, Næstved, Ringsted, Vordingborg, Køge og Roskilde.


Nyhedsoverblik