Yngre Læger: Lok os til provinsen med målrettet rekruttering

Nykøbing F. Sygehus har som andre sygehuse i yderområderne svært ved at rekruttere læger. Synliggør jer, lyder opfordringen fra foreningen Yngre Læger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Nykøbing F. Sygehus har haft store vanskeligheder ved at skaffe speciallæger. Formand for Yngre Læger Camilla Noelle Ratchke mener, at det kræver en større rekrutteringsmæssig indsats.

- Der bliver generelt gjort for lille rekrutteringsmæssig indsats. Man skal huske på, at der ikke er arbejdsløshed blandt læger, så det er ikke nødvendigvis nok blot at slå en stilling op, hvis man på et provinshospital har svært ved at rekruttere, siger Camilla Noelle Ratchke til TV ØST.

quote  Det handler om at få motiveret lægerne tidligt

Camilla Noelle Ratchke, formand for Yngre Læger

Ifølge formanden er det enormt vigtigt, at de unge læger rekrutteres til områderne så tidligt som muligt.

- Der skal en væsentlig større rekrutteringsindsats til i yderområderne, og den skal blandt andet være målrettet de læger, der er nyuddannede eller har været færdige i et til to år, for det er i dén periode, de vælger, hvilket speciale, de vil satse på, siger formanden.

Hun mener, at områderne skal synliggøre, hvad de kan tilbyde:

- Man sporer sig hurtigt ind på, hvilken speciallæge, man vil være. I denne fase kan man rekruttere læger. Men man skal også forsøge at tiltrække speciallæger ved at synliggøre gode faglige miljøer, hvor man har høje faglige ambitioner.

Synliggør fordelagtige vilkår

Der skal være mere fokus på fordelene ved at vælge et provinshospital.

- Det handler om at få motiveret lægerne tidligt blandt andet ved at synliggøre mulighederne for at blive speciallæge og gøre karriere i et godt fagligt miljø samt tilbyde fordelagtige vilkår eventuelt rettet mod familien, siger hun.

Det kan ifølge formand for Yngre Læger Camilla Noelle Ratchke gøres på følgende måder:

  • Fokus på lægefaglighed
  • Forskningsmuligheder
  • Karrieretiltag
  • Mere fleksibel arbejdsplanlægning
  • Særlige vilkår for stillingen som for eksempel vagtfrihed, siger hun.

Er der læger nok?

Formanden mener, at nogen bør forholde sig til, om der i det hele taget er læger nok.

- I et større perspektiv med en øget ældrebyrde, flere kroniske sygdomme hos den enkelte, langt flere behandlingsmuligheder og i længere tid for den enkelte sygdom, er nogen nødt til at forholde sig til, om antallet af læger svarer til mængden af lægefaglige opgaver. Er vi læger nok til opgaverne?


Nyhedsoverblik