Vrede på Lolland: Region vil flytte psykiatrisk behandling til Vordingborg

Det psykiatriske sygehus Oringe i Vordingborg. Foto: TV ØST

Psykisk syge borgere på Lolland kan få langt til nærmeste psykiatriske behandling, og det vækker vrede i kommunen.

Der er 50 kilometer, hvis man tager motorvejen fra Maribo til Vordingborg. Og det er nu en tur som psykisk syge borgere i langt højere grad end nu skal gøre. Region Sjælland vil nemlig lukke den psykiatriske klinik i Maribo. Det skriver Lolland-Falsters Folketidende på deres netavis.

Plannerne vækker vrede i Lolland Kommune, der ikke er blevet hørt om beslutningen.

Vi er ikke orienteret om det her overhovedet. Hvorfor har ingen hørt noget?

Tom Larsen (V), formand for ældre- og sundhedsudvalget i Lolland Kommune

- Vi er ikke orienteret om det her overhovedet. Hvorfor har ingen hørt noget? Det kommer noget bag på os, siger formand for ældre- og sundhedsudvalget i Lolland Kommune, Tom Larsen (V) til avisen. Han er stor modstander af beslutningen, der vil svække sundhedsvæsenet i kommunen.

- Vi har en stor gruppe af borgere, der bruger psykiatrien og ikke skelner mellem kommune og amt, når de får behandling. Vi er den kommune i landet, der er hårdest ramt af psykisk sygdom pr. 1.000 indbyggere. De skal hjælpes i nærområdet, siger borgmester Holger Schou Rasmussen (S) til avisen.

Børn og unge med psykiske sygdomme har allerede i en årrække skullet køre for at få behandling for deres lidelser. Her er en stor del af den ambulante behandling for Lolland, Guldborgsund, Vordingborg og Næstved nemlig samlet i Næstved.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App